Реклама / Ads
1| 4423 |01.09.2019 НОВИНИ

Боян Томов: Българският кмет трябва да бъде почтен

.
Боян Томов
Точно преди изборите за местна власт избират „Кмет на годината“. В средата на септември, след онлайн допитване, ще бъдат обявени победителите в националния конкурс.
 

„Българският кмет трябва да бъде почтен, коректен, колкото по-малко се обещават, но изпълняват - толкова по-добре. Имаме голям проблем в България, защото обещаваме много. Нека обещаваме по-малко, а да изпълним повече”, сподели  пред Нова тв Боян Томов, директор на сайта за българските общини kmeta.bg, който организира конкурса.

„Направихме платформата така, че да е достъпна за всички. Днес стартирахме онлайн допитването, което ще трае 15 дни. Вече над 9 000 човека са посетили платформата”, , призова Боян Томов.

 

„В категориите имаме „Смарт сити”, която е изключително важна. Образованието, спортът и туризма са в една категория. За градската среда са много важни и гражданите”, коментира Томов.

 

„Единият от интересните въпроси е за кмета и социалните мрежи. Много е важно един градоначалник да бъде активен в социалните мрежи. За мен като гражданин на даден град ще е по-интересно да пиша и да задавам въпроси на директно на моя кмет, или да стига до него и да може да ми отговаря”, коментира Томов. „В малките населени места кметовете са по-активни в социалните мрежи. В големите общини кметовете ползват екипи”.

 

Бе коментиран и кметът на Рейкявик, който е определен като добър градоначалник, дори без диплома за висше образование, но хората го определиха като най-добрият кмет.

 

„Той е доста успешен, с неговите си интересни идеи, които въвежда в общината. Но да не забравяме, че той е от семейство, което е свързано с местното самоуправление. За съжаление, в България нямаме кмет, на който семейството му поколения наред да е било част от политическия живот. Такъв пример е и кметът на Лондон. Много интересна е и историята на кмета на Атина. Кметът на Солун е един млад човек. Идва момент за млади, енергични и атрактивни хора”, коментира Томов.  

 

„Интересно е, че Борис Джонсън тръгва от журналистическата кариера, той е атрактивен, така е бил и в парламентарната си кариера, и като кмет, сега вече и като министър-председател. Сега трябва да внимава заради Brexit”, смята Томов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6412 |23.07.2019 Боян Магдалинчев от ВСС говори неистини за проверката ”срещу” Иван Гешев във връзка с разкритията на Фрог . 0| 3987 |17.07.2019 Повреда по електропроводи високо напрежение,собственост на ЕСО, доведе до прекъсване на електрозахранването в Бояна и част от Манастирски ливади в София . 4| 5272 |18.06.2019 Анна Заркова: Джебчийството, от което си пати българският данъкоплатец, е дело на държавната администрация . 11| 15243 |07.06.2019 Адв. Захари Томов: БНБ да каже кой е закрил сметката от 65 млн. долара в КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads