Реклама / Ads
6| 6418 |23.07.2019 НОВИНИ

Боян Магдалинчев от ВСС говори неистини за проверката ”срещу” Иван Гешев във връзка с разкритията на Фрог

.
Боян Магдалинчев
На този етап не сме стигнали до никакъв избор. Иван Гешев е номинация на прокурорската колегия на ВСС. Има още де заседания на ВСС, прокурорската колегия може да издигне и друг кандидат, но няма да е нормално. Другият субект, който може да предлага, е министърът на правосъдието. Това каза Боян Магдалинчев от ВСС по БТВ.
 

Предполагам, че може да няма друг кандидат. Министърът леко си отвори вратичката за предложение. Не мога да кажа как Гешев е убеден да се кандидатира. Вероятно е трудна задача. Много задачи се стоварват върху него. Той трябва да е наясно с тях.

 

Той каза, че други причини от семеен характер, го въздържат да участва в такава надпревара. Нещо бе извадено за неговата съпруга във връзка с делото КТБ, във връзка с Иванчева. Тази информация, доколкото знам, не се потвърди. Няма сто процента гаранции, че Гешев ще бъде избран за главен прокурор. По закон трябва да има 17 гласа, за да бъде избран. Дали 6 човека от съдийската колегия ще застанат зад него, е въпрос за изчакване. Ще изчакаме неговото изслушване. Последните години Гешев ярко присъства в публичното пространство.

 

С изключение на Иванчева на първа инстанция, другите акции не са стигнали до осъдителна присъда. Реформа във ВСС бе направена през 2015 година. Той се раздели на  две колегии-прокурорска и съдийска. Изборът на главен прокурор не е политическо решение. Г-н/бел .ред. за репликата „Ти си го избра“/ , го каза бившият конституционен съдия Ненков за Лозан Панов.

 

За съжаление Боян Магдаличнев въведе в тотално  заблужедине зрителите, съобщавайки, че прокуратурата, след проверка, не е открила нищо срещу Гешев, във връзка с разследането на Фрог за жената, с която живее  на семейни начала Детелина Ханчева. Припомняме ви, че медията ни разкри как жената до Гешев- Детелина Ханчева,  е съдружник с ортака на Александър Ваклин-основен свидетел на прокуратурата по делото "Иванчева". Освен това Ханчева си е напазарувала апартамент на безбожно ниска цена от същия този съдружник на Ваклин.

 

Уточняваме, че Инспекторатът на ВСС отказа да разгледа сигнала на БОЕЦ по статията на Фрог с мотива, че БОЕЦ са посочили конкретните престъпления извършени от него и сигналът не отговаря на формалните им условия!

 

Това означава, че проверка на изнесените данни не е имало, г-н Магдалинчев. Изказването му в полза на Гешев навежда на мисълта, че Магдаличнев е готов да гласува за Гешев за поста главен прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6878 |19.07.2019 Хакерът” Кристиян проговори: Натопен съм, обвинението е от четири реда . 0| 4251 |19.07.2019 Българка оглавява службата на говорителите на ЕК . 0| 3988 |17.07.2019 Повреда по електропроводи високо напрежение,собственост на ЕСО, доведе до прекъсване на електрозахранването в Бояна и част от Манастирски ливади в София . 2| 3935 |17.07.2019 Говорителят на НАП: Разследващите имат две версии за атаката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads