Реклама / Ads
19| 8981 |08.07.2019 АКТУАЛНО

Инспекторатът на ВСС ”изпра” Иван Гешев във връзка с разкритията на Фрог нюз

.
Иван Гешев
Инспекторатът на ВСС прекрати производството срещу зам.-главният прокурор Иван Гешев във връзка с разследване на Фрог нюз и сигнал на БОЕЦ до ведомството. За това информираха от сдружението във Фейсбук. След отказа на Инспектората, БОЕЦ решиха да пратят случая с Гешев на съда в Страсбург.
 

Припомняме ви, че медията ни разкри как жената до Гешев- Детелина Ханчева,  е съдружник с ортака на Александър Ваклин-основен свидетел на прокуратурата по делото "Иванчева". Освен това Ханчева си е напазарувала апартамент на безбожно ниска цена от същия този съдружник на Ваклин.

 

От БОЕЦ информират:

 

На 17.05.2019г. БОЕЦ внесохме сигнал срещу зам. главния прокурор Иван Гешев след публикация на сайта „Фрогнюз“ заради бизнес връзките на жената, с която съжителства Гешев, със съдружника на Александър Ваклин – главен свидетел по делото „Иванчева – Петрова“, в което дело Гешев бе активно действаща фигура. Това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Гешев, след като миналата година сезирахме институциите за бруталните действия на прокуратурата и КПКОНПИ при ареста на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Сигнала бе внесен и в прокуратурата, защото разкритите зависимости и връзки вкарват Гешев в хипотеза на конфликт на интереси, които обстоятелства той е длъжен по закон да декларира в хода на досъдебното производство, в което бе активна страна.

 

Месец по късно ИВВС ни информира, че са образували проверка по сигнала ни, но изискват от нас допълнителна информация в три дневен срок. БОЕЦ представихме всичко необходимо, като още тогава заявихме, че това е опит да се смачка нашият сигнал и да се изпере Гешев, без да се стига до реална проверка! И се оказахме прави! Днес ИВВС ни информира, че прекратява производството срещу Гешев с мотива, че БОЕЦ не сме посочили конкретните престъпления извършени от него и сигнала не отговаря на формалните им условия! От публикуваният от БОЕЦ сигнал, както и по допълнителната информация, която сме представили и публикували става ясно, че много точно сме посочили извършените от него правонарушения и действия уронващи престижа на съдебната власт. ИВСС ни уведомяват и че „прокурор Гешев не е осъществявал ръководство и надзор по досъдебното производство по което впоследствие кметът на район „Младост“ и зам. кмета са осъдени, съответно не е извършвал преценка относно доказателствата в това число по отношение на свидетелките показания“

 

Това е пълен конфиденс! Припомняме, че по време на ареста на Иванчева и Петрова, Гешев е шеф на Специализираната прокуратура и по Закон има задължението да упражнява надзор върху дейността на неговите подчинени! ИВСС ни казват,ч е той не си е вършил работата!  Както и всички добре помним неговите изказвания, че това дело е мечта за всеки прокурор и как обвиняемите били светили, като коледни елхи. Гешев стана зам. главен прокурор чак на 04.07.2018г. по личното предложение на Цацаров (разбирайте Борисов и Пеевски).Сега чакаме и прокуратурата да се произнесе! Принуждаваме мафията и слугинските и институции да се гърчат и да отбиват нашите удари с техните бухалки по техните глави!

 

Имахме нужда от този ОТКАЗ, за да придвижим нашата жалба до Съда за правата на човека в Страсбург за отказ от правосъдие! Това ще е второто подобно дело на БОЕЦ и този път много бързо успяхме да „обърнем файловете“ на системата и да се възползваме от липсата им на полезен ход и професионално малоумие и безсилие! ИВСС в опит да изперат един от слугите на мафията ни направиха услуга, като ни отвориха пътя към Европейският съд, а там ситуацията е по различна. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8648 |11.06.2019 Журналисти протестираха срещу разкриването на името на момчето, вербувано от ИД . 18| 14037 |28.05.2019 Иван Костов за най-голямата тема и по-страшната беда . 8| 13205 |08.05.2019 Христо Иванов: Управляващите ни подготвят подмяна за следващите 10 г. . 13| 14432 |24.04.2019 Проф. Д. Иванов: „Апартаментгейт” е идентификация на мизерията на политическия ни елит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads