Реклама / Ads
71| 7993 |05.06.2020 НОВИНИ

Бойко Борисов: От Васил Божков само една пура съм получил

.
Бойко Борисов
Взехме бизнеса на Божков в полза на държавата. Той започна да ме карикатури, защото той е издател на независима медия. От Божков съм получавал само една пура и то беше в централата на ГЕРБ. Беше дошъл с представители на бТВ. Аз ще правя комикси също, но сега съм скопен, защото съм премиер. Ще дойде времето когато ще правя карикатури и комикси.
 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в  предаването „Панорама“  по БНТ  във връзка с публикациите на хазартния бос Васил  Божков.  Борисов бе категоричен, че е вярно, че бизнесът на Божков е взет от държавата и добави, че той е обвиняем и има червена бюлетина в Интерпол и няма да го коментира.

 

"Заклевам се, защото съм вярващ и заради това даваме на църкви и манастири пари, но не може да ми се търси една стотинка, нито морално, нито каквото и да е. Морално само на футбола съм помагал", продължи Борисов.

 

"Закон не е променян в услуга на когото и да било. Това може да се провери. През този период не съм забранил на никого да се вижда с Божков", каза още премиерът.

 

"В един момент неговите съдружници, те през тези години не са ли знаели, не са ли знаели как се купуват тези културно исторически ценности, иманярите без пари ли ги дават? В един момент те излизат и подават сигнал, че липсват 700 милиона и тогава МВР,  ДАНС, Прокуратурата започват да работят. Къде е нашата вина?", попита Борисов.

 

.
Снимка: Бойко Борисов, кадър БНТ

 

Борисов започна разговора с уговорката, че  има футболен мач и понеже хората искат да го гледат, ще говори по-бързо, че  да не пречи на хората да си гледат мача.

 

Относно справянето с кризата около коронавируса Борисов заяви: „Издъниха се най-големите държави. Издъниха се – измряха им хората. Ние първи си  направихме облеклата, направихме си лекарствата. Първи заедно с италианците започнахме да правим плазма.“

 

На въпрос защо тогава толкова много се говореше масово за трупове Борисов обясни, че това било за  информираност на обществото какво може да му се случи.  По думите му управляващите и щабът са запазили психиката на хората, защото у нас не е трябвало да се ходи с разрешение до магазин, както е било в други държави.

 

„И сайтът на СЗО днес блокира“, заяви Борисов в отговор на въпроса защо днес е имало проблем с данните за коронавируса у нас.

 

„Помните как във Великобритания докторите се пазеха с шнорхели. В момента зареждаме цяла Европа, за да не е от Китай.“, добави той и обясни, че мерките се разхлабват бързо,  защото  всяко нещо е изчислено. „Имаме си респиратори, имаме легла, вчера изпразнихме Арена Армеец, утре и Варна ще освободим залата.“, каза още Борисов.

 

„Брутен вътрешен продукт се прави с работа, не с  лежане и само къде и колко ще почиваме. Усещането на някои, че сме излезли по-богати от кризата ли? Ние излязохме с най-малко починали. Сега, с работа, да се сложат парите където трябва.“, коментира още премиерът справянето у нас с кризата.

 

„Вчера и Германия свали ДДС-то, всички от нас гледат. За книгите отдавна това ми беше мечта да го направя, колегите в парламента  предложиха и за памперсите и аз храните.“, обясни Борисов идеята за свалянето на данъка от 20 на 9%, която днес бе гласувана в Народното събрание.

 

„Няма значение кой го е предложил“, отговори Борисов на репликата, че предложението за сваляне на ДДС за детските храни е на депутатът от ДПС Делян Пеевски.

 

Относно скандала със строителството на морския бряг в Алепу  Борисов заяви: „Вчера изпратих директора на ДНСК арх. Несторов и му се обадих сега и му казах внимателно да гледа какво ще кажа. Ако това, което той ми казва, е така, това ще стане едно прекрасно местообитание на птички. То не може да мине. Кое е минало, че да мине и това. Ако е минало нещо, нас не ни е имало, още съм марширувал по плаца, когато са минавали някакви неща“, каза още премиерът.

 

„Я провери в Гугъл“, разпореди Борисов на водещия Бойко Василев, който отбеляза,  че времето, за което намеква, през 2001 г., Борисов е имал участие във властта.

 

Премиерът се похвали със строителството на пътища и газопровода през Сърбия, а на въпрос дали трасето не е по-изгодно за съседката ни, отколкото за нас, Борисов възкликна: „Абе нали ние взимаме транзитни такси, бе човек.  Където има газопроводи няма войни. Ще видите, че и Белене ще стане един огромен, фантастичен проект.“

 

На въпрос с какви пари ще бъде построен проектът „Белене“, Борисов отговори с: „Ще видим.“

 

„Цената на газа е за народа, а лотарията е за спорта. Хазартът да не е нещо хубаво? Не е хубаво, ако някой го практикува, парите от това трябва да отиват за спорт и за младежта. Нямам една стотинка от Божков. Така беше в Костинброд, така действат тези мекеретата. Задължително вкарват телевизия – тичат Манолова, Бареков…  тичаха. Сега само телевизията е друга.“, каза още Борисов в допълнение.

 

„Ние нямаме партньори, имаме патриотите. Колегата Цветан Цветанов направи каквото можеше за ГЕРБ, сега прави каквото разбира, негова си работа. Хората ще разберат“, коментира Борисов политическите си партньори и опоненти.

 

Относно общественото напрежение свързано с цената на топлоенергията у нас Борисов коментира:  „42 % сваляме цената на газа. Излизат с новина че 20% че се вдига цената – пълно малоумие. Питам Дончев, защото той се занимава с него.  Те излязоха и направиха хората да ни псуват. Така и така име  изтекъл мандатът.  Иван Иванов, много го уважавама, ама не може така. Изтекли са им мандатите, не е аз да съм казал, че ги махаме. Ще предложим нови хора.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 35169 |05.06.2020 Васил Божков: В прокуратурата доказвам рекета от управляващата #хунта /схема/ . 17| 11380 |04.06.2020 Васил Божков: За кой ли от всичките ми сигнали говори Гешев? . 11| 5437 |04.06.2020 Борисов: КЕВР прави глупости. И без това им е изтекъл мандатът . 11| 10397 |04.06.2020 Илиян Василев: Авто-конграчулейшънсите на ББ и на Мутафчийски да не ви изненадват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads