Реклама / Ads
1| 5882 |24.10.2013 НОВИНИ

Бойко Ноев: Реши ли Турция, спира бежанците

.
Бойко Ноев Източник: nakratko.bg
Необходимо е незабавно прекратяване на потока от нарушители на границата, независимо от произход, пол, раса, възраст и пр.
 

Това каза Бойко Ноев, министър на отбраната в служебното правителство на Ренета Инджова и в правителството на Иван Костов и бивш посланик в НАТО, Белгия и Люксембург, в интервю пред Фокус.

„Издаване на ясна и недвусмислена заповед на военните органи да прикрият границата с оградни съоръжения незабавно и безусловно. По целия уязвим участък от около 60 километра на първо време. Без ограничение на необходимите ресурси.

МВР да прекрати практиката на незаконно пропускане, да останат отворени за бежанци само официалните гранични пунктове. Нека не ми говорят, че щяло да бъде скъпо и щяло да отнеме много време. Кое е по-скъпо от националната сигурност. И за какво говорим - за трохи от бюджета. Да, няма да се случи за един ден, но трябва да се започне и да се изпрати силен сигнал към каналджии и потърпевши- границата с България се пресича само на определените за това места”, коментира Бойко Ноев.

На второ място е необходимо да се разговаря на най-високо ниво с Турция – министър-председател. „На турските ни съседи и приятели да се заяви най-категорично, че нелегалния поток през общата ни граница е против интересите на двете страни и ако не се прекрати незабавно, то той обективно ще се превърне в сериозен проблем на двустранните ни отношения- най-малкото защото ще се засилят отново анти-турските настроения в България.

Аз мисля, че един сериозен разговор на четири очи с Ердоган би трябвало да реши въпроса. Не трябва да има никакво съмнение, че ако реши, Турция може да прекрати потока. Ако по някаква причина те откажат да поемат такъв ангажимент и продължават да отказват да приемат обратно нарушители на границата, то България да заяви, че е против отварянето на нови преговорни глави за членството на Турция в ЕС до решаването на кризата? Да не си губим времето с мечти за спогодби за реадмисия”, каза Бойко Ноев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5906 |24.10.2013 Съдбата на Гълъбин Боевски се решила на 22 октомври . 11| 5611 |24.10.2013 Бойко и Сергей рамо до рамо крило до крило . 102| 6414 |22.10.2013 Бойко в Благоевград: Вземам властта и връщам уволнените при чистката . 7| 5029 |22.10.2013 КС реши: Червеният Иванов остава депутат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads