Реклама / Ads
0| 7337 |27.06.2022 НОВИНИ

Бойко Ноев: Вдигаме само лозунги, че Русия ни е виновна. Безхаберието в областта на националната сигурност е колективно!

.
Бойко Ноев
„Ние ставаме свидетели на непрекъснати лозунги как Русия ни била виновна за това, за онова, как тя ни подкопавала, как имало пропаганда, как ни пречила, а трябва да се сложи край, да има реални действия не само в областта на отбраната, в областта на националната сигурност. Безхаберието е колективно”.
 

Така бившияг министър на отбраната Бойко Ноев упрекна политиката ни срещу Путин и Русия.

 

Според него вече 6 месеца пропускаме уникални възможности за модернизация на българските въоръжени сили и за реформа в службите за сигурност.

 

По думите на бившия военен министър и бивш представител на България в НАТО  България продължава да пропуска уникални възможности за българските въоръжени сили. Ръждивите железа трябва да останат в историята, а ако можем да помогнем на нещо с украинците, да го направи, настоя Бойко Ноев.

 

Не може през темата за националната сигурност да се решават междуличностни и партийни въпроси, категоричен е Бойко Ноев.

 

Той коментира и ветото за РСМ: Депутатите дадоха мандат на изпълнителната власт да довършат процеса на преговори с ЕС и Република Северна Македония, което да доведе до положително развитие на преговорите. Не приемам твърденията, че парламентът е подписал празен чек, посочи той.


По думите му в Северна Македония трябва да изпълняват европейските условия, ако искат да започнат преговори за влизане в ЕС. Това, което трябва България да направи задължително, е че не трябва да се уповава само на написаното, а с реални действия за македонските българи. България трябва да даде ясна европейска перспектива на македонските българи, настоя Ноев.


Според него президентът Румен Радев има заслугата да се стигне до френското предложение. Румен Радев фокусира дебата, така, че да бъде разбран от европейските ни партньори. Европа прие гледната точка на България и на нашата позиция, доволен е Бойко Ноев. А Министерски съвет да не се крие зад Народното събрание, допълни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3981 |25.06.2022 Нинова: Бойко Борисов е готов да хвърли държавата в хаос, само и само да спаси себе си . 0| 3172 |24.06.2022 Слави Трифонов: Днес Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски и Бойко Борисов са прегърнати . 0| 3003 |22.06.2022 Бойко Атанасов обжалва изборите за членове на ВСС . 0| 9412 |22.06.2022 Бойко Рашков: Около Юда се групираха онези, които крадоха 10-12 г. като африкански скакалци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads