Реклама / Ads
13| 8337 |21.05.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Бойко Рашков: Гешев трябва да излети само за думите ”политически боклук”

.
Бойко Рашков
„Главният прокурор се самообвини в политически връзки с действащи политици и партии от настоящия парламент. Всички забелязахме една негова приятелка, с която е говорил, жена-политик… Той поддържа политически връзки не само с една партия”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър Бойко Рашков в предаването „На фокус”.
 

Според него пресконференцията на главния прокурор Иван Гешев е била глупава. „Когато си бил приятел, си трупал материали за него, държал си ги и в момента, в който те застрашат, ги вадиш. Това е нож с две остриета – може да засегне някой, от друга страна – ще покаже собствения си морал”, каза Рашков и иронизира, че при посещението си в САЩ Гешев се е отбил до Холивуд и е научил някои актьорски похвати.

 

„Ако имаме Инспекторат, ако имаме Висш съдебен съвет, само за думите, че политическата класа е „боклук” Гешев трябва да излети”, каза Рашков.

 

Според него прогнозата е, че кабинет с първия мандат на ГЕРБ няма да успее да мине.

През 1998 г. Рашков беше избран за главен прокурор, но президентът Петър Стоянов не издаде указ за него. „Бях избран от ВСС за главен прокурор, предложението беше занесено на Петър Стоянов, който търпеливо изчака промени в Закона за съдебната власт, да бъдат избрани нови членове на ВСС, за да бъде избран колегата проф. Никола Филчев”, каза Рашков.

 

Той обясни, че ако е бил избран за главен прокурор тогава: „основното, няма да може да се държат дела „на трупчета”, да се бавят дела като Барселонагейт, нямаше да пътуваме по пътища с 10 или 13 см по-тънък асфалт…”.

 

Според него виждайки, че като ръководител на Националното следствие той работи добре с предишния главен прокурор Иван Татарчев, са преценили, че няма да е политически лоялен към съответна политическа сила.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7398 |19.05.2023 Проф. Радулов: Габриел не знае кой кой е в българската политика. Борисов й е прошепнал в ухото за оставката на Гешев . 18| 13509 |16.05.2023 Д-р Николай Михайлов: Борисов, за да напредне в собствената си самозащита от ”Магнитски”, реши да жертва Гешев . 8| 15052 |15.05.2023 Георги Кадиев с 6 извода от приказките на Гешев. Защо гл. прокурор накисна Д. Атанасова? . 8| 4102 |14.05.2023 Адв. Грета Ганева: Да припомня, протестът каза ”Борисов и Гешев”!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads