Реклама / Ads
7| 8322 |11.05.2023 НОВИНИ

Бойко Рашков: Сарафов е говорител на друга политическа линия

.
Източник: БГНЕС
Имаме основание да смятаме, че Сарафов е говорител на друга политическа линия, на друга, не точно от ГЕРБ политическа партия. Ще чакаме в най-близко време развитие, защото поведението на Сарафов, който до вчера беше дясното рамо на Гешев, засега е на съвсем различни позиции, които могат да се оценят като принципни.
 

Това заяви в предаването "Денят с В. Дремджиев" бившият вътрешен министър Бойко Рашков по повод на последните събития, свързани с повишаването на напрежението около фигурата на главния прокурор.

 

Рашков не каза коя е тази политическа линия.

 

Запитан дали смята, че ако има правителство "Габриел", то ще съумее да състави мнозинство, което да направи промените във ВСС и да бъде избран нов главен прокурор, бившият вътрешен министър отговори, че няма да могат да се направят положителни промени в сферата на съдебната власт от гледна точка на избора на членове на ВСС.

 

"Борисов добре знае, че отсъствието на Гешев би застрашило неговата собствена сигурност. Гешев, по подобие на Борисов, говори нещо, но то не се случва. Те започнаха много да си приличат в поведението и изказа. Ние чакаме Гешев да обяви резултата от това разследване за пачките с евро и златните кюлчета в нощното шкафче на Борисов от много време. Той постоянно говори пред медиите, че ще има резултат, но такъв не виждаме", отбеляза Рашков.

 

По думите му пластовете в прокуратурата са започнали да се разместват, което според него е положително за обществото.

 

На въпроса кой активира Сарафов, за да направи своите бомбастични изявления, бившият вътрешен министър каза, че в обществото би трябвало да бъдат изнесени няколко версии за т.нар. взрив.

 

"Имам няколко версии за опита за покушение срещу Гешев. Първо, възможно е г-н Сарафов вече да не може да издържа на политизирането на прокуратурата. Аз съм съгласен с това негово поведение, защото много преди него, когато подготвяхме сигнала до ВСС, за разглеждането на поведението на главния прокурор Гешев и за евентуалното отстраняване на длъжността, която той заема. Този сигнал изобилстваше с примери, които сочеха към това, че Гешев прокарва политиката на управляващите към онзи момент, правителството на ГЕРБ, в прокуратурата. Че изпълнява указания на бившия премиер Борисов. Сега чух с изненадата и удовлетворение, че това се заявява и от зам.-главния прокурор и началник на НСлС Сарафов", категоричен бе Рашков.

 

"Втората версия е, че Гешев започва да става неудобен, включително за тези, които го поставиха на трона. Ние знаем, че такива указания идват от Банкя за всеки главен прокурор. Това е широко известно на българската общественост. Очевидно по тази линия и Гешев се е възползвал", каза още той.

 

Той подчерта, че следва принципната позиция, която е заявена още преди месец, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБ.

 

"Ние не можем да подкрепим такъв представител, това е политически аргумент. Фигурата на Габриел е доста спорна - още днес започна да се спори дали тя има докторска степен, ако тази спекулация се окаже действителна, такъв човек не заслужава да заеме премиерския пост", допълни бившият вътрешен министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5156 |10.05.2023 Сарафов поиска ВСС да освободи заместника му Ясен Тодоров . 16| 3138 |09.05.2023 Борислав Сарафов обмисля освобождаването на Ясен Тодоров: Той не може и не изразява позиция на Следствието . 27| 8670 |09.05.2023 Бойко Борисов: Ще предложим безспорен премиер . 33| 5363 |08.05.2023 Борислав Сарафов: Не е моя грешката. Защо главният прокурор мълча цяла седмица?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads