Реклама / Ads
10| 6881 |15.07.2020 НОВИНИ

Бойко Рашков: Прокуратурата само по закон е независима, но фактически е преминала към изпълнителната власт

.
Бойко Рашков
Вече шест месеца главния прокурор Иван Гешев не се радва на одобрение. И при избирането му имаше протести. В нашата прокуратура вече втори мандат има двоен стандарт. Сякаш главните прокурори не са завършили право. В правото няма двойни стандартни. В момента няма проверка на записите, в които се чуват обидин думи и на снимката на която министър-председателят спи до два милиарда и кюлчета злато. Прокуратурата само по закон е независима, но фактически е преминала към изпълнителната власт.
 

Това заяви пред бТВ Бойко Рашков, който вчера стана член на консултативния съвет към президента.

 

Покани ми проф. Емилия Друмева в  екипа на съвета към президента, не ме е поканил той лично. Работата в този екип е правна и за мен е предизвикателство да работя това. Все още не съм започнал да работя и не мога да коментирам точно какво ще е естеството на работата. Все още не съм се срещнал с президента Радев, предстои и това.

 

По повод влизането напрокуратурата Рашков коментира, че този случай е предизвикал множество въпроси. Единият е защо трябваше да се вдига такъв шум. Шумотевицата е привилегия на политиците у нас.  Чрез нея отключват доверие на гражданите към собствените си действия и очаквания в посока евентуални политически събития. Това не се правеше от органите на разследването, въведе се последните два мандата  на Цацаров и сега пир Гешев. Ако не се преследват чисто политически цели няма причина да се вдига такъв шум.

 

Какво престъпно има в това в един кабинет да има неразпечатано съдебно решение, което не е подпечатано и подписано! запита той. Всеки от нас може да се снабди с такова. Класифицирана или секретна информация ли е едно съдебно решение, защо да не може да се изпрати.  До момента аз не виждам нищо престъпно. Съдът произнася своята присъда и после де публикуват мотиви към него.

 

Аз не съм защитник на президента Радев, но не смятам, че той е защитил бегълци от закона. Беглецът, който в момента е в Азия доскоро беше в България. Това в което го обвиняват, че е извършил се е случило тук пред очите на Гешев, на Борисов, на финансовия министър, на пресаташето на министър-председателя, на Менда Стоянова. Защо допуснаха този човек да отиде в Дубай, от където сега той прави какво поиска.

 

Във всяка цивилизована държавата, този който е принципал, който ръководи комисията по хазарта, щеше да подаде оставка, а ако имаме прокуратура да бъде подведен и под наказателна отговорност.

 

Още януари-февруари взех отношение, когато бяха публикувани разговори между ген.  Стойков и президента и не съм променял мнението си. Не може прокуратурата да си позволи да публикува материали СРС-та.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8688 |14.07.2020 Прокурорската колегия на ВСС се зае с уволнението на следователя Бойко Атанасов . 16| 12914 |14.07.2020 Благодаря на прокуратурата, че пусна записа с Огнян Стефанов. Така лъсна всичко! . 7| 22435 |14.07.2020 Николай Марков: Относно Оги Стефанов - прокуратурата е мъртва риба! . 6| 5301 |14.07.2020 Бойко Рашков е назначен за съветник на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads