Реклама / Ads
6| 3975 |01.02.2019 НОВИНИ

Боил Банов: Ангел Ангелов не ме е заплашвал директно, но е мръсник!

.
Боил Банов
БСП достигнаха с манипулацията си до отвратително ниво. Ангел Ангелов директно не ме е заплашвал. Идваха хора и ми казваха, че той ме е записал и ще ме размаже. В министерството той отговаряше за европейските програми. Преди да си тръгне не ме е заплашвал, а се държеше нагло и непочтително.
 

Това заяви министърът на културата Боил Банов в пред бТВ.

 

Банов сравни Елена Йончева с Цола Драгойчева, видна активистка на елита на БКП от миналото. Той призна, че приемайки поста на министър, е очаквал по него да се хвърля мръсотия и е предупредил семейството си за това. "Всеки един министър си ходи с оставката в джоба“, каза Банов.

 

"Не съм помияр, въпреки че за мен излезе какво ли не. Във всеки един момент, в който бъда заплашен директно, ще подам сигнал. Аз не съм човек, който лесно се плаши. Той го направи през трети лица", добави той.

 

Министърът потвърди, че гласът от записа, изнесен от БСП по скандала „Ало, Банов съм” е неговият, но той бил манипулиран. „Правени са многократно записи – той е подправен, нагласен, рязан, съчетаван с други разговори, за да се получи нещо, с което мога да бъда рекетиран. Категорично твърдя, че е манипулиран и че съм вкаран в капан”, каза Банов.

 

Вкаран съм в капан от малка организирана престъпна група. Това ще го докаже проверката на прокуратурата. Защитавал съм държавния интерес през цялата си работа", каза Банов.

 

"БСП достигнаха с манипулацията си до отвратително ниво. Ангел Ангелов е човекът зад кадър. Той е тайният човек на Елена Йончева. Целта е в обществото да се насади усещането, че има един качествен човек, който записва и един, който ще свидетелства. Това е гнусно и подвеждащо. Същият свидетел казва тези и си ги защитава. Това е един мръсник. В момента Йончева заблуждава цялото общество, включително и органите на реда. Ще проверя дали това не е наказуемо", заяви Боил Банов.

 

"Фирмата-изпълнител на ремонта на Ларгото е избрана по времето на Орешарски. И ние бяхме притеснени, но проектът е качествен и стана едно бижу на София“, призна министърът на културата.

 

"Министерството на културата може да си търси 700-те хиляди по всяко време в рамките на една година. Не съм се занимава пряко със строежа на Ларгото, тъй като не разбирам от това. Моите ангажименти бяха по посока на това дали има наситеност на работници и дали са свършили конкретна работа", заяви още министърът на културата.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4329 |01.02.2019 Кирил Гератлиев за заплахите от Ангелов: Трудно е да го уволня, защото е държавен служител . 12| 5717 |31.01.2019 Боил Банов: БСП взеха помия от двама изнудвачи, сега да се чудя къде да ми учи детето . 3| 4365 |30.01.2019 Боил Банов: Ангел Ангелов от 4 години ме рекетира със записи . 8| 4144 |22.01.2019 Ангелкова: Жирардели беше съветник, но не е получавал пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads