Реклама / Ads
23| 7173 |02.09.2015 НОВИНИ

Божидар Димитров с "кървава" рецепта за бежанците

.
Божидар Димитров
„Трябва да е ясно, че когато кадрите по световните телевизии, на които джихадисти колят европейци, бъдат заменени от кадри, на които момчета от американски „тюлени”, английските САС и руските Алфа и Вимпел колят джихадисти, тогава бежанската вълна ще свърши“.Позицията е на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров.
 
В нея професорът коментира и причините, които според него са довели до „бежанското цунами“, заливащо Европейския съюз (ЕС). Той призовава още „големите началници да се разберат и да предприемат мощна сухопътна операция от типа на „Пустинна буря”.

Вижте пълният текст на коментара:

МНЕНИЕ

На проф. д-р Божидар Димитров

Как да се реши бежанският проблем?

Когато се решават подобни проблеми в цялата човешка история, се търсят и след като се открият фундаменталните причини, породили проблема, се отстраняват. В случая бежанско-емигрантската вълна към Европа е породена от две действия на САЩ и ЕС в предходните години. Те са:

1. Унищожение на светските диктаторски режими на държавите в Северна Африка и Близкия Изток, което не роди демокрация в тези държави, а пълна анархия. А в редица случаи и крах на държавността (Либия, Ирак и Сирия).

2. Ислямския халифат. Той бе създаден пак от САЩ и някои страни от ЕС за борба с режима на Асад в Сирия, но се повтори историята с Франкенщайн и с „Ал Кайда”. До голяма степен бегълците от Сирия и Ирак бягат от жестокостите на „Ислямска държава“.

Изводът, що се отнася до страдащия от бежанското цунами Европейски съюз, е да отстрани двете причини за въпросното цунами.

Първо, да стабилизират режимите в Близкия изток и Северна Африка. Второ, да се предприемат решителни действия за смазване на „Ислямска държава“. Само с въздушни удари това няма как да стане. Не стана елиминацията на нацистка Германия, бомбардирана не от 20 самолета дневно, а от 1200. Трябваше да дойдат руските и американските танкове и пехота. Не стана и с Виетнам. Няма да стане и с „Ислямска държава“. Необходимо е ЕС, САЩ и Русия (големите началници, както казва Бойко Борисов) да се разберат и да предприемат мощна сухопътна операция от типа на „Пустинна буря” и да смажат „Ислямската държава“.

Защо не се прави? Ами скъпо щяло да излезе. Издръжката на 2-3 милиона бежанци, чиито брой ще продължава да расте, ако „Ислямската държава“ продължи да съществува по-евтина ли ще излезе? Строежите на гранични стени в България, Унгария, на Ламанша по-евтини ли са ? Хайде холан… Трябва да е ясно, че когато кадрите по световните телевизии, на които джихадисти колят европейци, бъда заменени от кадри, на които момчета от американски „тюлени”, английските САС и руските „Алфа“ и „Вимпел“ колят джихадисти, тогава бежанската вълна ще свърши“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4716 |02.09.2015 НИМ: Нещо опасно има в подписка срещу Б. Димитров . 1| 4337 |02.09.2015 Димитров: Плащаме втория по скъпотия дизел в Европа . 1| 4614 |27.08.2015 Прокуратурата отново задържа апаша Ярослав Димитров . 1| 6009 |19.08.2015 Сниманият крадец на коли е исканият от Италия Ярослав Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads