Реклама / Ads
10| 4824 |01.07.2019 НОВИНИ

Божидар Лукарски: СДС в момента е организация като ГЕРБ-жени

.
Божидар Лукарски Източник: БГНЕС
Де юре не участвахме в изборите, а де факто имаме евродепутат. Това каза бившият лидер на СДС Божидар Лукарски, който критикува споразумението на СДС с ГЕРБ и обезличаването на синята партия и идея. СДС участва в евроизборите като ГЕРБ-жени, придатък на ГЕРБ, без никакво послание, категоричен бе той пред bTV.
 

В изборната нощ се повтаряше само, че ГЕРБ има шест евродепутати. Никой не спомена, че Александър Йорданов е от СДС. В момента СДС се е превърнала присъдружна организация на ГЕРБ и не може да взима никакви решения.
Споразумението между ГЕРБ е СДС има толкова стойност, колкото имат някои жълти вестници, допълни той.

 

Аз не съм против коалиция с ГЕРБ като цяло, а за безгласното отношение към ГЕРБ на ръководството, каза още той.

 

Не знам един човек, който знае само руски, ще ни представя в европарламента. Така каза Лукарски, визирайки Александър Йорданов, който е евродепутат на СДС в европарламента.

 

СДС върви като безропотно магаре след ГЕРБ. Аз съм член на Националния съвет и редови член на СДС. Поддържам контакт с много членове на СДС и структури. В партията има роптаене срещу сегашното положение и искам това да бъде чуто и оценено, защото иначе партията върви към своя край. Аз проблеми с Румен Христов не съм имал. Имаме принципни различия. Пак ще повторя, че не съм бил против коалиция с ГЕРБ, но тази коалиция трябва да дава възможност СДС да има свой облик. С "Демократична България" нямаше как да се подпише коалиционно споразумение заради поставените условия. Никой председател на СДС нямаше да се съгласи на такава коалиция, разкри Лукарски.

Лично моето мнение е, че с ГЕРБ имаме повече пресечни точки, отколкото с "Да, България" или пък със "Зелените", с които нямаме абсолютно никакви допирни точки. ДСБ е друг казус. Те също са членове на ЕНП и с тях единствено имаме някакви пресечни точки от "Демократична България". В "Демократична България" са на мнение, че "Зелено движение" има по-голяма тежест от СДС. Това не е сериозно. С ГЕРБ коалицията е много по-добра, но не трябва да бъдем в това наведено поведение. С Валери Симеонов също имаме много пресечни точки и съм преговарял с него. Колегите след мен също са преговаряли, но търканията в Обединени патриоти и липсата на време е попречило да се подпише коалиционно споразумение преди евроизборите. Не изключвам един ден да има такова коалиционно споразумение, обяви Божидар Лукарски.

 

Той коментира и икономическото развитие на България. Според него са намалели още чуждестранните инвестиции в България. Лакмус за работата на икономическия министър ще е и това - ако не се случи завода на Фолксваген в България а в Турция, ще е жалко, заяви Лукарски. Той критикува и предварително сключената сделка и преведени пари за ремонта на самолетите СУ на Беларус.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4015 |25.06.2019 Мажд Алгафари: В момента у нас нелегално влизат опасни хора . 2| 4782 |30.05.2019 Режисьорът Георги Дюлгеров е блъснат от кола, в момента е в ”Пирогов” . 2| 5027 |03.04.2019 Светнато майче: В момента, в който се говори, че политици имат асансьор до хола, ние да не можем да имаме . 0| 4255 |20.02.2019 Мартин Табаков: Импийчмънт на Тръмп в момента не може да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads