Реклама / Ads
92| 24821 |01.06.2020 ЪNDERGROUND

Божков като Али Баба - управляващите го рекетирали да им плаща 20% от печалбата на Националната лотария /допълнена/

.
Бизнесменът Васил Божков твърди, че му е поискано да плаща 20% от печалбата на Национална лотария на управляващите и в замяна на това да не облагат бизнеса му с 15% такса върху оборота.
 

Това било договорено между него, премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и с помощта на шефа на икономическата комисия в парламента Менда Стоянова, с която са обсъждани промените в Закона за хазарта и облагането на хазартните игри.


.

Това разказва Божков за случилото се през последните години, която нарича "истинската приказка" и която публикува днес в социалните мрежи под формата на комикс .


.

Всичко е  представено под формата на комикс с описание към него в стил приказката за Али Баба и 40-те разбойника. Героите са нарисувани, но ясно могат да бъдат свързани с реални лица с изключение на един, определен от Божков като приятел, който е показан в гръб.


.
Той отбелязва, че всички прилики и събития са "доказуеми".

 

Божков представя сам себе си като Али Баба, а разбойници нарича управляващите и разказва за началото на бизнеса си за моментни лотарийни билети - "Национална лотария" през 2013 г.


.


След приемането на промените в Закона за хазарта премиерът Бойко Борисов го изпратил при финансовия министър Владислав Горанов, който му обяснил, че трябва да плаща 20% от печалбата си на управляващите,твърди Божков.

 


.

 

"Това е първата част от обещаната ви Истинска приказка. Всяка прилика с действителни лица, събития и #хунта e доказуема", пише Божков в анонса към 7-те картинки и обещава продължение.

 

По традиция Васил Божков продължи темата и в профила си в Туитър. Въпросът,  който е задал там е иноричен и насочва към асоциации със съдбата на депутата от ДПС Делян Пеевски, който хазартния бос описа като "пайкът, който дърпа нишките".

  "1 юни. Какво да правим с детето - чудо?", пита хазартния бос под илюстрация, която се вижда като "герой" в комиска му.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 22963 |19.09.2019 Само във Фрог: Страх разтресе плевенската полиция, след като пуснаха Мечката на свобода . 3| 8852 |29.08.2019 Шефът на агенцията по храните в Бургас е обвинен като ръководител на престъпна група

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads