Реклама / Ads
12| 5056 |08.12.2020 НОВИНИ

Болен дядо чака 14 часа пред спешното на плевенската болница, за да го прегледа пулмолог

.
Дядото пред спешния кабинет
Възрастен болен човек чака 14 часа пред спешния кабинет на плевенската болница, за да бъде прегледан от пулмолог. Дядото е принуден да седи на едно столче от 12 часа на обяд до 2 часа през нощта, с надеждата, че всеки момент ще му бъде оказана помощ. За поредната зловеща картина на здравната ни система разказва от първо лице Александър Радев в ”Забелязано в Плевен”. Ето какво пише той:
 

На 07.12.2020 в 11.30 сутринта, с дядо ми се наложи да отидем в бърза помощ Плевен,защото човека не се чувстваше добре. НУЖДАЕШЕ СЕ ОТ ПОМОЩ. Там го приеха и ми казаха да не седя в коридорчето на бърза помощ,защото било едновременно разбирате ли и КОВИД ОТДЕЛЕНИЕ,тоест от там минават и пациенти,които са заразени.

 

Оставям дядо ми, мислейки че ще настанят болния човечец,ще му земат нужните тестове и ще го приготвят за лечение. По съвет на медицинския персонал,който ни закара да не седя там,защото е опасно. Отивам там след няколко часа и гледам дядо- 78 годишния ми дядо,седи на стола както е на снимката, оставен и чакащ разбираш ли пулмолог,ожаднял и изтощен да го прегледа и вече да бъде настанен,това ми казва персонала. През това време влизат млада двойка с бебе,където сме всички и казват, че са ковид позитивни,след направата на антигенен тест. И персонала вместо да помогне, да ги пита нормално как се чувстват,те почват да се карат с тях,че този тест не е валиден. Пълен хаос. Да вметна, сменяха персонала на 3 часа без да им обяснят кой за какво е, питали са го как се казва от какво боледувал, поне 6 пъти.

 

Този велик пулмолог, с дядо ми така седнал както е на снимката, го чакахме от 12 на обяд до 2:00 сутринта този лекар да си дигне телефона и да дойде,да прегледа хората.Като питаме арогантния и нагло държащ се персонал, защо трябва да чакаме толкова време, ни казват : "Е то някой го чакат от 8.30 сутринта". Говорим вече за 12.30 през нощта.Чакахме още 2 часа този доктор да го преслуша, да ми каже че му е прегледал снимките и няма пневмония и най-добре да го приберем да изчакаме ПСР-теста,защото в 2 сутринта се разбира,че свободни места НЯМААА.

 

Ако го приберем, някой друг ще му вземе мястото.И докато не се появи този ПСР неможе да се настани, а този тест са му нужни повече от 24 часа, за да стане готов. Избора му беше да легне на мръсното легло до докторите,дори не си направиха труда да почистат,завих го с якето му, след 14 часа престой на стол, да си почине. Нататък няма да разказвам,защото става още по тегаво. Пазете се, защото ако ви потрябва помощ.НЯМААААА!!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4500 |04.12.2020 /на живо/ Ден 149: Недоволните ще чакат здравния министър пред БНТ . 24| 4811 |04.12.2020 Протестиращи ще чакат здравния министър след участието му в ”Панорама”, за да му зададат въпроси . 10| 7076 |01.12.2020 Две подсъдими скамейки – в София и Варна, чакат Кирил Добрев на 9 декември . 4| 4374 |25.11.2020 Системата издиша: Почина жената, чакала линейка 4 часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads