Реклама / Ads
9| 6388 |05.03.2012 НОВИНИ

Болничен шеф “поръчал” свой съдружник на "Килърите"

.
Директорът на Втора градска болница в София д-р Красимир Пандев поръчал палеж, взрив и побой над своя бивш съдружник Николай Паунов. Това заяви Паунов, който свидетелства по делото “Килърите” в Шуменския окръжен съд.
 

 

По думите му той и д-р Пандев били съдружници в строителната фирма „Елица 2002” от 2004 г., която построила жилищен блок в кв. “Подуяне” с 24 апартамента и пет магазина, както и триетажно заведение в Студентски град с обща площ от над 640 кв. метра. При откриване на заведението обаче двамата се сдърпали и медикът заплашил съдружника си, че може да бъде “поръчан” за 20 хил. лв., твърди "Стандарт".

Това бил моментът, в който Николай Паунов решил да напусне фирмата, която по онова време вече струвала към 7 млн. лв. Той поискал да бъде направена пазарна оценка на неговия дял от 48 %, но Пандев му предложил 20 хил. лв. Паунов отказал парите и оттам започнали споровете между двамата, включително и в съдебната зала.

Пред съда Николай Паунов обясни, че през август 2007 г. отивал на Общо събрание на “Елица 2002”, на което трябвало да се реши въпросът с изплащането на дела му. Пред дома си бизнесменът бил пресрещнат от четирима мъже, един от които го “посъветвал” да се откаже от намеренията си и подкрепил думите си с няколко юмрука. В следствие от побоя Паунов загубил част от слуха си и лежал 10 дни във Военна болница. Година по-късно получил и гнойна киста в корема, която му докарала 52 процента инвалидност.

Това обаче не бил краят на терора. През февруари на следващата година магазинът, над който Николай Паунов живеел със семейството си, бил запален и изгорял напълно. След като го възстановил обаче, неизвестно лице взривило търговския обект с граната. На следващия ден бизнесменът отново бил нападнат и пребит от две лица.

Според мъжа, побоите, палежът и взривът са били поръчани от бившия му съдружник д-р Красимир Пандев. Медикът платил за “услугата” на Петър Стоянов – Сумиста, който организирал “наказателните акции” със свои хора.

 

Пред съда Паунов съобщи още, че за известно време е държал и павилион във Втора градска болница, като давал 2/3 от печалбата лично на д-р Пандев.

Като частен обвинител Николай Паунов е предявил три иска от по 50 хил. лв. към Сумиста, който е склонил други лица да го пребият, да подпалят и взривят магазина му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5629 |02.12.2011 Осъдиха родилка за падане с болничен асансьор . 33| 5984 |29.08.2011 И интелектуалците издигнаха свой кандидат-президент . 7| 7018 |20.06.2011 Фалшив болничен спасява шефката на трансплантациите . 19| 4869 |04.01.2011 ДПС ще пуска свой партиен вестник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads