Реклама / Ads
34| 11218 |11.06.2015 НОВИНИ

БОМБА! Над 500 тона БГ оръжие сме пратили за терористите в Южна Сирия

.
д-р Мохд Абуаси
Над 500 тона българско оръжие е изпратено на терористите в Южна Сирия. То е транспортирано със 7 самолета, като пратката е минала през Саудитска Арабия. Това съобщи сензационно пред Фрог Мохд Абуаси, експерт по ислямски фундаментализъм.
 

Последният самолет е излетял на 30 март т. г. От Саудитска Арабия оръжието отива в ръцете на бойците от Ал Кайда. Американското посолство съобщи, че оръжието от полигона в Анево, е било предназначено за сирийската опозиция. След това „Ройтерс” се позова именно на информация от американското посолство. По принцип при операции, свързани със снабдяване с оръжие на терористите в Сирия, американците и техните съюзници използват частни фирми.

 

Фирмата, която е уреждала оръжието, заедно с българската фирма са реалните износители. Българската фирма купува оръжието от стари складове, пакетира го и го праща на сирийската опозиция чрез американското дружество. Така излиза, че все едно ние изнасяме това оръжие. И ако нещо стане инцидент, отговорност носи българската фирма. В действителност, обаче поръчката и финансирането идва от американската фирма, която е към ЦРУ, категоричен е Абуаси.

Той обясни, че американските и европейските власти са поискали от турския президент Реджеп Ердоган да затегне границите. Той, обаче ги затегна спрямо цивилните граждани, които да не могат да влизат в Турция. Това ще доведе до още по-големи човешки трагедии, защото все пак се касае за хора, които бягат от смъртта. Убеден съм, че след време същите тези държави ще искат нещата да се променят заради задълбочаване на хуманитарната криза. Трябва да призная, че до този момент границите не са затворени за терористите.

 

Те имат пътища, през които минават с оръжия. Реално е затегната само една част от границата. Частта, която е откъм "Ислямската държава” е напълно отворена. Реално на Североизточната граница няма наложен ограничителен режим. Той е в сила само за Северозападната и то само срещу цивилните хора. Номерът на Ердоган е, че вместо да затвори военните пътища, той затвори цивилните. Реално терористите продължават да влизат безконтролно. Даже американският президент Барак Обама вчера отново разкритикува Ердоган, като го подсети, че трябва да направи нещо по този въпрос, допълни експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4601 |10.06.2015 Проверяват дали оръжието в Анево е било за Сирия . 2| 4481 |03.06.2015 Прокуратурата спря бетона на къмпинг „Юг” . 57| 9992 |20.05.2015 БОМБА! България "сака да jа анексира Источна Македония" . 10| 4801 |27.04.2015 Дюни изненадаха МОСВ под бетона на къмпинг „Юг”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads