Реклама / Ads
59| 6087 |23.01.2011 НОВИНИ

Б. Бонев: Цялата истина от досиетата никога няма да се прочете

.
Богомил Бонев
Оправданите лица са истинските убийци на премиера Луканов. Има доста неизвестни факти от онова време. БСП не искаше да се стигне до разкрития по делото.
 

Това каза в ефира на БТВ Богомил Бонев, бивш министър на вътрешните работи.

Аз бях министър по времето на делото за убийството на А. Луканов. Оправданите лица са истинските убийци на премиера, заяви Бонев и категорично каза, че това е доказано, въпреки провокациите на прокурори. Той обясни, че по време на последните заседания на делото на власт беше БСП и тя нямаше интерес делото за приключи с осъдителна присъда. Това са извършителите, а беше извършена тежка манипулация, защото БСП не искаше да се стигне до разкрития по делото. Бонев обяви, че никой от нашата полиция няма да търси други извършители, защото те са хванати.

Бившият министър разказа, че е работил в Дирекция на милицията, после е преминал към Следствието и се е занимавал с убийства.

Коментирайки избора му за министър, Бонев каза, че не е влизал в политиката. Никога не съм бил член на СДС. За Костов аз просто вършех работата. Първо бях главен секретар на МВР, а после станах министър.

Бившият министър разказа как през 1991 г., когато имаше деполитизация на МВР, е написал молба до ВСС, че ще стане експерт на СДС и е помолил да го освободат от длъжност.

Работех вече в частна фирма, когато ме извикана на работа в МВР. После станах главен секретар, по-късно служебен министър, а накрая и министър на вътрешните работи, представи израстването в кариерата си Бонев.

Има доста неизвестни факти от онова време, продължи бившият шеф на МВР. Имаше кръг от хора, които бяха много заинтересовани да не съм министър.

С Иван Костов имахме несходство в характерите, шеговито обяви Бонев и продължи: Имаше и много компромати срещу мен. Например Виза Недялкова обяви, че съм изнасял картечници, във вестниците се написаха много неща, напр. че улицата Поп Богомил е моя, че имам автокъща, конюшна и пр.

Не бяха отворени досиетата по мое време, каза той и уточни, че законът не позволяваше да се прочете истината. Цялата истина никога няма да се прочете, категоричен е Бонев.

Не считам, че съм заможен човек, щом работя за прехрана на семейството си, завърши гостът.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 6124 |19.01.2011 Комисията по досиетата удря и агентите в разузнаването? . 1| 5052 |15.01.2011 М. Дикме: Касим Дал има кураж да каже истината . 25| 9252 |08.01.2011 Таксиметрови фирми ще искат от КАТ „досиетата” на шофьорите си . 54| 5230 |03.01.2011 Н. Нейнски: Досиетата са проблем за бъдещето на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads