Реклама / Ads
25| 6199 |09.12.2021 НОВИНИ

Гешев се врътна като пумпал за разделението на властите. ”Ще си търгна, когато преценя”, обяви той

.
Иван Гешев
Главният прокурор Иван Гешев се извъртя като пумпал. Пред 2019 г., малко преди да бъде издигнат за високия пост, той заяви в интервю, че е против разделението на властите. Днес на форум за съдебната реформа каза точно обратното, а именно, че ще се бори за него. Липсата на категоричта позиция издава, че твърденията на Гешев зависят от моментната ситуация.
 

Винаги си задавам въпроса: Защо да си подавам оставката? Явно ще трябва да се борим за демокрацията и за разделението на властите. Ние сме изключително притеснени за това, че между институциите се води война, която прераства в лична вендета.

 

Ще се оттегля, когато преценя, че не съм полезен на прокуратурата и от всички лъжи, които се изсипват има нещо вярно. Това, което се говори за мен, слезе на много низко ниво. Няма безгрешен човек. Имам и кадрови грешки. Въпросът е не да грешиш, въпросът е да преценяваш грешките си и да си вадиш определени изводи. Това заяви главният прокурор във връзка с поисканата му оставка от страна на Христо Иванов и други политически лица. 

 

Няма да коментирам фалшиви документи от ДАНС и ВКП, че разполагам сметки еди-къде-си. Аз като прокурор съм си вършил работата и не мога да намеря нищо. Никога не съм мислил, че едно министерство, което няма нищо общо с МВР, ще се занимава с доноси, каза още той, като не конкретизира какво точно има предвид. 

 

Това, че български политици искат оставката на главния прокурор, значи си вършим работата. Ние не сме актьори. Нашата роля е да работим за българските граждани, а не за политиците.

 

Нищо ново не сме научили и нищо старо не сме забравили. Работата ни е призната от нашите международни партньори навсякъде. Никой не е пророк в собствената си страна. Това, което се случва в България е невярна политическа оценка. Не може под формата на реформа да се прави опит да се решат едни конкретни неща. Това заяви главният прокурор Иван Гешев.

 

Ние не се притесняваме от реформа. Реформа трябва да има - но да е в интерес на българските граждани, а не да се направят прокуратурата подчинена на политическата класа, каза още той.

 

Понеже се носи политическата легенда, която не съответства на българската Конституция - главният прокурор е административен ръководител.. Разполага с по-малко правомощия от всеки един европейски главен прокурор, увери Гешев, като цитира Марк Твен.

 

"Докато истината си върже обувките - лъжата обикаля света. Прокуратурата ще инициира искане до Конституционния съд да каже какви са правомощията на главния прокурор. "

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5215 |09.12.2021 Съдия Петко Петков: Цацаров прехвърли на Гешев лобито, с което да безчинства . 6| 4939 |09.12.2021 Христо Иванов: Призовавам Гешев да подаде оставка . 9| 5310 |09.12.2021 Рашков отказа пресконференция на Гешев за спецправосъдието . 5| 3090 |09.12.2021 Проф. Сербезова: Здравният министър трябва да обяснява решенията като търсен ефект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads