Реклама / Ads
23| 8835 |08.12.2010 НОВИНИ

Борецът срещу модела "Софиянски" забъркан в ревизии на НАП

.
Георги Кадиев
Депутатът от БСП и неизменен червен кандидат кмет на София Георги Кадиев, който разкритикува ГЕРБ за това, че се опитва да възпроизвежда модела “Софиянски”, се оказа забъркан в данъчни ревизии на НАП.
 

Във времето, когато бил зам.- министър на финансиите Кадиев имал връзки на всички нива в приходната агенция, като доста често взимал отношение и по конкретни ревизии, което не му било работа. Това разкри Людмила Елхова, свидетел по делото срещу бившата директорка на агенцията Мария Мургина.

От показанията, които даде днес Елхова, бивш директор на Дирекция “Данъчна политика” към МФ, пред Софийския градски съд стана ясно, че тогавашният зам.-министър повикал в кабинета си трима служители на НАП, за да разбере дали им е упражняван натиск от страна на Мургина. След като експертите отрекли да има подобно нещо, Кадиев им заявил, че са с „робска психика“. А в становището, което изготвил, записал, че по време на ревизията е оказван натиск от страна на Мургина. По думите на Елхова в становището били намесени имената на двама министри от тогавашното правителство.

Според Людмила Елхова Георги Кадиев бил в обтегнати отношения с Мария Мургина, но поддържал връзки на всички нива в НАП. Имало дори случаи да се намесва при извършването на конкретни ревизии, което не било в правомощията му.

По време на днешното заседание съдът проведе очни ставки между четири свидетелки по делото срещу Мария Мургина. Жените са били на среща в кабинета на бившата шефка на агенцията преди четири години във връзка с информация за нередности при ревизия в Плевен.

Искането за очните ставки направи защитата, след като откри противоречия в показанията.

Мария Мургина е подсъдима за престъпления по служба и за подаване на декларация с невярно съдържание. Тя е обвинена и че е отправяла заплахи към тогавашната директорка на НАП-Силистра Милена Цолчовска, за да я принуди да подаде молба за напускане.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5966 |07.12.2010 Митьо Очите свидетел по делото срещу Данчо Пръча . 1| 5233 |07.12.2010 Лечков с 2 иска срещу България в Страсбург . 1| 4591 |06.12.2010 Нов съдия подхваща делото срещу Батко . 3| 4784 |06.12.2010 ДНЕС се вдигна на протест срещу монополите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads