Реклама / Ads
10| 4304 |14.03.2024 НОВИНИ

Бойко Рашков: Близки ли са Пепи Еврото и Илиана Кирилова? Да!

.
Бойко Рашков Източник: БГНЕС
Според депутата от ПП-ДБ и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков, Илиана Кирилова е била "инсталирана“ като ръководител на Софийската градска прокуратура. Рашков допълни, че Кирилова е била близка с Пепи Еврото. "Постави се въпросът дали е близка с Пепи Еврото, който понеже е много праведен и нищо лошо не е направил, българското общество не знае къде се намира този човек", иронизира Рашков.
 

"При опит да бъде задържан той най-вероятно е напуснал страната. Понеже е праведен. Близки ли са – да. Пепи Еврото дълго време е бил ръководител на Илиана Кирилова. А той беше инсталиран като директор на столичното следствие от Сотир Цацаров“, каза още той.





"Неявяването на един високопоставен представител на българската прокуратура в Народното събрание не може да остане незабелязано и да мълчим. Заседанието на комисията, макар и без явяване на представители на прокуратура, ще има съответното значение", каза той по време на заседанието на парламентарната комисия за Нотариуса.

 

Градският прокурор на София Илиана Кирилова отказа да бъде изслушана в парламентарната комисия, която проверява факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса. Тя беше поканена днес, за да отговаря на въпроси на депутатите за евентуално наличие на групи за влияние в Софийската градска прокуратура.

 

"Бях си набелязал много въпроси. Надявам се, че моята в миналото подчинена следователка (Илиана Кирилова) е научила правото и би могла да ни даде смислени отговори като ръководител на най-голямата прокуратура в страната на това ниво", добави Бойко Рашков.

 

Той подчерта, че не е наясно Илиана Кирилова да е написала и внесла дори един обвинителен акт в съда:

 

"Можем да си правим изводи за какво е поставена там. Имам пълното основание да ѝ дам една такава оценка, макар и с дистанция от времето - малко са ѝ шестима заместници. Пожелавам ѝ г-н Сарафов да ѝ помогне да получи още шестима души заместници", коментира бившият вътрешен министър. 

 

"Под нейно ръководство не се осъществява истинско разпределение на делата на случен принцип. Тя е направила така, преди това и под ръководството на Гешев, че делата да се разпределят уж на случаен принцип на конкретен прокурор. На удобен прокурор. Един от тях е този, който в момента води разследването срещу своя колега от Софийската районна прокуратура. Много странно защо всички удобни дела се падаха на този човек при положение, че той, по мнение на негови колеги много години се е занимавал не със същинската прокурорска работа, а с изпълнение на наказанията.





Още по-странно е да работиш 2, 3, 4, 5 години с един човек в един кабинет, след което да те поставят на това място в СГП и ти да изготвиш обивнителния акт срещу него. При други обстоятелства, които говорят за предубеденост, човекът държи отвод, а за такова нещо не съм чул. Напротив. Съдията, на когото се е паднало това дело в Софийския градски съд, си е дал отвод на същото фактическо основание, че са били в близки отношения. Прокурор Сулев от Районна прокуратура е бил в много близки отношения с прокурор Йордан Петров от Софийската градска прокуратура, който е изготвил обвинителен акт срещу него. "Прекрасна" прокуратура е това. Затова г-жа Илиана Кирилова няма да се яви тук, тъй като аз ще ѝ поставя тези въпроси. От нея ще искам да знам как стават тези неща“, посочи Рашков.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7234 |14.03.2024 Евгений Кънев: Само си представете премиерът да каже, че има опасност от война с Русия и че България (като Полша) трябва да се готви . 4| 2507 |14.03.2024 Засилват полицейските патрули на "Витошка" и Централна гара в София, МВР поема охраната на бежанските центрове . 0| 2315 |14.03.2024 15 и 16 март ще бъдат обявени за Дни на национален траур в памет на патриарх Неофит . 4| 2527 |14.03.2024 Протест в София: "Изборите" в окупираните от Русия Крим, Донецк и Луганск са незаконни и престъпни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads