Реклама / Ads
2| 3145 |14.03.2024 НОВИНИ

Николай Стайков: Градският прокурор отправя изключително важно подслание – тя влияе на текущото разследване

.
Градският прокурор отправя подслание, което е изключително важно – тя влияе на текущото разследване. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът от Антикорупционния фонд Николай Стайков по повод неявяването на ръководителя на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова за изслушване пред парламентарната комисия за Мартин Божанов-Нотариуса.
 

Виждам едно втвърдяване на прокуратурата. То започна от изказването на съдия Георгиева, в което се използваха практики отпреди 7-8-10 години. В изказването тя призова за разследване на Антикорупционния фонд, защото в него има чуждо участие, което заплашва националната сигурност, което е смехотворно. Имаше и позиция на прокуратурата отпреди два дни, в която ясно се каязваше – оставете ни намира, заяви Стайков.

 

По думите му въпросите към прокурор Кирилова и към цялото ръководство на прокуратурата нарастват.

 

Няколко са въпросите, които би трябвало да бъдат зададени в такова публично изслушване. Един от тях е как се гарантира, че един най-обикновен редови прокурор ще разследва преките си началници, които изскачат по водено от него дело. Защото покрай Нотариуса изтичат имената на почти цялата прокуратура. Има и прокурор, който започва разследване срещу свой колега, защото е започнал разследване срещу Петър Петров-Еврото. Виждаме как се замотват дела, подменят се свидетелски показания, които са нарушили спокойствието на Петьо Еврото, подчерта Николай Стайков.

 

Най-вероятно Петьо Еврото е някъде около нас, жив, здрав и продължава да движи нещата по същия начин, добави той.

Стайков коментира още, че според него трябва да се изясни дали Илиана Кирилова е работила в една стая с Петьо Еврото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2828 |14.03.2024 Васил Терзиев: Проблемът със сигурността в София е тлеел години, заедно със СДВР ще изградим обща стратегия . 6| 4123 |14.03.2024 Зареждат 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй" с американско гориво в средата на май . 10| 4517 |14.03.2024 Бойко Рашков: Близки ли са Пепи Еврото и Илиана Кирилова? Да! . 10| 7615 |14.03.2024 Евгений Кънев: Само си представете премиерът да каже, че има опасност от война с Русия и че България (като Полша) трябва да се готви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads