Реклама / Ads
3| 3121 |05.10.2021 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Гласовете на българските турци имат значение

.
Боряна Димитрова
„Няма гарантирани избиратели, които да отидат за конкретна президентска двойка. Битката ще бъде идейна. За първи път имаме три кандидатпрезидентски двойки с еднаква характеристика – не идват от политизирани институции. Всеки един от тях ще бъде съден не само от къде идва, а и къде отива. На никого няма да бъдат достатъчни партийните привързаности. Трябва да изчакаме решението на ДПС, тъй като даде заявка за самостоятелен кандидат. Гласовете на българските турци имат значение.
 

Става въпрос за около 300 000 гласове. Те обаче не са достатъчни, за да бъде избран един президент. Ние ще излезем с наши резултати, защото очаквахме да бъдат обявени кандидатпрезидентските двойки." Това заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНР.

 

„За два дни президентската надпревара от скучна се превърна в интересна с включването на Лозан Панов и на проф. Анастас Герджиков. Ако само допреди 10-ина дни коментирахме само парламентарните избори, които ще повлияят на вота за държавен глава, днес виждаме, че и двата вида избори могат да си влияят. Няма кой знае каква трудност за избирателите да идентифицират кандидатите и в кое поле се позиционират. Сериозните партии избраха инициативни комитети, за да търсят по-широка подкрепа. Това е тяхната заявка“. Това заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНР.


"Кампанията е интересна. При запазване на добрия тон съперничествата ясно личат. В кандидатурата на Лозан Панов той ясно символизира каузата на ДБ за правосъдна реформа. „Демократична България“ показва, че няма да даде лесно гласовете си на новата парти „Продължаваме промяната“. В същото време никой нищо ново не е чул за ИТН и му предстои амплитуди. В момента виждаме, че партията на Слави Трифонов е в процес на спад. Това не поставя под съмнение влизането му в парламента, а че може би няма да е сред основните партии за съставяне на правителство. Към 14-и октомври ще видим в проучването ни дали ПП има потенциала да събере гласове за 121 депутати“, каза още Димитрова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 17944 |20.09.2021 Боряна Димитрова: Партията на Петков и Василев влиза в НС. Въпросът е дали резултатът ще е нулев . 5| 3516 |15.09.2021 Бойко Рашков: Не позволихме до голяма степен да се продават гласовете на българските граждани . 16| 4154 |10.09.2021 Боряна Димитрова: Духът на парламентаризма беше убит. И през 90-те нямаше такава непоносимост . 17| 4761 |31.08.2021 Боряна Димитрова: Ехото вече е само: „Избори, избори, избори“. В предизборна кампания сме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads