Реклама / Ads
14| 5518 |21.01.2020 НОВИНИ

Боряна Димитрова: Перник е едно от най-тежките изпитания за правителството

.
Социологът Боряна Димитрова Източник: БГНЕС
“Това е едно от най-тежките изпитания, пред които е било изправяно правителството в този си мандат. В същото време ситуацията е в развитие. Възможно е анализите, които правим днес, само след 10-15 дни, в зависимост от развитието на кризата, да се окажат неактуални“.
 

Това каза пред БНР социологът от “Алфа Рисърч“ Боряна Димитрова по темата за .

 

“Последното проучване е от декември 2019 г. Тогава имахме първи сигнали за водната криза, но не е било специален предмет на проучване. Нека да кажа, че дори и да няма специално проучване, мисля че и с просто око се вижда изключителната обществена чувствителност по темата“, каза още тя .


“На първо място, това е проблем с изключително висока обществена чувствителност. Всичко, което засяга непосредствено живота, здравето и всекидневието на хората има висока чувствителност и тя касае не само Перник, касае вече и столичани. Смятам, че и правителството си дава сметка за този проблем. Вторият аспект на проблема това са дефицитите - много сериозните проблеми в управленско-административния капацитет и управлението на целия този сектор. И третият проблем, който не бива да подценяваме, това са политическите измерения – внесеният вече вот на недоверие от страна на БСП, който в настоящия момент изглежда с много по-голяма степен на вероятност да не мине, да не доведе до падане на правителството“,  заяви социоложката.


“Желанието да бъде намерен виновник е едно обществено очакване при толкова сериозна криза и проблем. Още повече за нещо, което и всеки неспециалист е убеден - че няма как за 24 часа да изчезне водата от този язовир. Това са били системни нарушения, някакви правила за управление на сектора“.

 

“С решението, което предлага правителството - за изграждане на този допълнителен водопровод, който да свърже София с Перник - изглежда сякаш има известно успокояване“, посочи още Димитрова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5109 |21.01.2020 Според документ: ВиК-мрежата в Перник засмуква фекални води, хора с инфекция от ешерихия коли . 1| 4087 |21.01.2020 Ключови решения взима общинският съвет в Перник за водната криза . 5| 4791 |20.01.2020 Перник пред още проблеми. Яз. ”Студена” - на косъм от ”мъртвия обем” . 1| 4842 |20.01.2020 Милка Христова: Склонни сме да подкрепим помощ за Перник, но при убедителни експертни отговори на въпросите ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads