Реклама / Ads
0| 2184 |08.08.2024 НОВИНИ

Боряна Калейн с отличен старт на Олимпийските игри

.
Боряна Калейн
Боряна Калейн стартира впечатляващо на своите втори Олимпийски игри, показвайки стабилност и увереност в изпълненията си. Възпитаничката на Марияна Памукова събра общ сбор от 69.950 точки (35.350 на обръч и 34.600 на топка), което ѝ осигури временното второ място след първите два уреда, пише Gong.bg.
 

Начело на временното класиране е София Рафаели от Италия с резултат от 70.150 точки. Третото място е заето от украинската представителка Таисия Онофричук, която е със сбор от 69.500 точки, а на четвърта позиция е Даря Варфоломеев от Германия с актив от 68.950 точки.

 

Квалификациите за индивидуалната надпревара започнаха в 11:00 часа българско време и ще бъдат представени съчетанията с първите два уреда. Боряна Калейн ще излезе под номер 6, а Стилияна Николова е веднага след нея под номер 7.

 

Първите 10 в класирането след квалификациите ще продължат към финала в многобоя, който ще се проведе утре (петък). Очакванията са високи и всички погледи ще са насочени към тези две талантливи гимнастички, които имат потенциала да донесат олимпийска титла на България.

Художествената гимнастика изисква от своите възпитанички нечовешкия атлетизъм, красотата и гъвкавост - сложните им съчетания изглеждат леки и са привидно изпълнени без усилие. Фотографите заснемат всяка една секунда, в която тези красиви жени летят на подиума, но и неволно улавят моменти, в които техните невероятни подвизи придобиват хумористичен привкус.

 

 

Боряна Калейн и Стилияна Николова запазиха челните позиции в квалификациите на олимпийския турнир по художествена гимнастика и след третите си изпълнения на уреди. Изпълненията им обаче преминаха по доста различен начин.

 

Боряна Калейн беше перфектна в изпълнението си, като цялата зала настръхна от играта ѝ на фона на българска народна музика. Тя показа съвършен рисунък с лентата и всичко ѝ се получи без грешка.

 

След нея на килима излезе Стилияна Николова, която изпълни доста трудни елементи с бухалки под звуците на модерна версия на „Хубава си моя горо“. За съжаление обаче напрежението явно дойде повече на младата ни състезателка и тя изтърва едната бухалка, а след това повтори грешката.

 

Николова се разстрои след грешките и се разплака. Въпреки грешките обаче тя най-вероятно ще остане в десятката на квалификацията и ще продължи утре, когато надпреварата на практика започва наново.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 3653 |08.08.2024 Илия Налбантов за ФрогНюз: Украинските военни формировния са завзели до 400 кв. км. от Курска област. Целите са две... . 11| 2159 |08.08.2024 Светият Синод доволен от закона срещу половата идентичност, самоопредели се като наша "грижовна майка" . 7| 2321 |08.08.2024 Адвокат: През 1968 г. хомосексуалните актове в социалистическа България са декриминализирани. Сега пак ги криминализираме . 12| 2298 |08.08.2024 Няма шанс за мир в Украйна до края на годината, който и да спечели изборите в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads