Реклама / Ads
8| 2948 |09.04.2023 НОВИНИ

Борис Бонев: За да бъде променена, София първо трябва да бъде спечелена

.
Източник: личен архив
“Нямаме право на грешки. За да бъде променена, София първо трябва да бъде спечелена, а гражданите - убедени да подкрепят силен и доказал се екип с конкретна програма.” - каза Борис Бонев по БНР по повод предстоящите местни избори.
 

Той подчерта, че Спаси София е платформа, която иска да изпълни конкретна управленска програма.

 

“Не е случайно, че не се явяваме на национални избори. Ние имаме решенията за София, които са възможни само чрез смяна на модела на управление. Коалицията може да е начин да осъществим тази програма, но резултатите от изборите показват, че механичен сбор не гарантира победа.” - заяви лидерът на Спаси София. Според него трябва да се вземат сериозни поуки, защото събирането не е достатъчно – трябва и конкретна програма, правилните и доказани лица, които да застанат зад нея, конкретен план как се постигат чувствителни подобрения за гражданите и разказ защо сме се събрали заедно.

 

По отношение на правителство, Борис Бонев се опасява, че колаборация с ГЕРБ ще е за сметка на София. Той се зарече Спаси София да не позволи столицата да стане заложник на тънки партийни сметки.

 

“Това вече сме го виждали, когато Реформаторският блок беше в правителството на ГЕРБ, и си спомняме как техните общински съветници, уж в опозиция, мълчаха за грешките на г-жа Фандъкова. Това е безотговорно и ние няма да участваме в такава сделка.” - категоричен е Борис Бонев.

 

По думите на лидера на Спаси София, трябва да се избере най-подходящият кмет, а не онзи който е най-удобен за дадена партия. “В противен случай надделява инстинктът за партийно оцеляване, а София и интересите на гражданите стават жертва на това. Преговорите буксуват, времето напредва и който си мисли, че ГЕРБ са вече победени в столицата, греши.” - сподели общинският съветник.

 

“Нямаме право на импровизации, защото мандатът за София е четири години и гражданите няма да ни го простят. Време е тези дълги и тежки преговори да тръгнат в правилната посока, да се фокусираме върху това как да направим София красива столица, в която живеем добре. Хората искат да видят решения и екип, който ще ги убеди, че можем да изпълним обещанията.” - сподели лидерът на Спаси София.

 

“Ситуация, в която мнозинството в общинския съвет зависи от ГЕРБ, би била катастрофа за града. Това означава продължаване на некачествените ремонти, на презастрояването, на игнорирането на кварталите, на зависимостите от близки до властта фирми. Това е всичко, срещу което ние от Спаси София се борим вече 14 години!” - завърши Бонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5636 |08.04.2023 Димо Гяуров: Борисов постави каруцата пред коня . 14| 3316 |08.04.2023 Александър Симов: Изчегъртването не успя, политически кабинет ще бъде отхвърлен . 8| 3537 |08.04.2023 Цветан Цветанов: Победата на Борисов е „Пирова“ . 16| 4797 |08.04.2023 Евгени Михайлов: ”Импийчмънт” на президента Радев ще бъде съставяне на правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads