Реклама / Ads
2| 4440 |06.02.2020 НОВИНИ

Борис Бонев: Бюджетът на София е като тръбите на Перник - налива се и всичко потъва

.
Борис Бонев
Борис Бонев сравни бюджета на София с прогнилата ВиК мрежа на Перник. В острото си изказване на днешното заседание на Столичния общински съвет, независимият общински съветник критикува неефективните общински дружества, през които безконтролно изтичат огромни средства без никакви видими ползи за гражданите.
 

“В ЦГМ, Столичният инспекторат и сметопочистващите фирми продължават да потъват все повече пари, без да има подобрение на услугата, прозрачността и ефективността на управлението. Те са като спукани тръби, през които продължават да изтичат стотици милиони всяка година, но управляващите предпочитат да игнорират проблемите.” - продължи със сравнението си г-н Бонев.


Общинският съветник от Спаси София констатира, че първият следизборен бюджет се характеризира с драстично намаляване на средствата за инвестиции - с цели 158 млн. лв. спрямо миналата годината - и определи управлението на града като по-неамбициозно от всякога. “Намаляването на инвестициите с ⅓ означава много по-малко пари за развитие - нови улици и тротоари, паркове и площади, подземна инфраструктура и градски транспорт, сравнено с миналата година и то точно в момент, в който градът има нужда, повече от всякога, значително да ускори развитието си.” - каза Борис Бонев.


Той продължи да критикува предложения бюджет, посочвайки липсата на обещавани от години и ключови за града проекти, като бул. Тодор Каблешков, а ремонтите в кварталите и строителството на нови паркинги, отново се отлагат за следващи години. “С предвидените 10 млн. лв. за 24 района, не може да се облагороди даже и един микрорайон. За целта са необходими далеч повече средства, интегриран подход, и добри проекти, но нищо от това не е осигурено. Въпреки настояването ми, пари не са заделени и за строителството на монтажни паркинги в кварталите, което е недопустимо, предвид предстоящото разширяване на Синя и Зелена зона.” - констатира общинският съветник.


В обсъждането, Борис Бонев критикува и непрозрачния начин, по който управляващите са изготвили бюджета. Той посочи, че е недопустимо до последния момент да бъдат крити важни документи с разходи за стотици милиони, както това се случи с транспортната рамка и плана за общинската собственост. По думите му, управляващите са отхвърлили и бройните смислени предложения за корекции, направени от опозицията.


“Най-лошото е, че този бюджет няма истински приоритети, а досегашният стил на управление “за всичко по малко” вече доказано не носи резултати. След 11 години управление, това мнозинство не успя да реши нито един системен проблем на София - нито улиците и тротоарите са равни, нито въздухът е чист, нито градският транспорт е бърз, а кварталите продължават да са все така изоставени. В София няма да има осезаем напредък, докато няма умно планиране, ефективно управление, отчетност и почтеност и визия за града.” - завърши Бонев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 39865 |06.02.2020 Мишо Шамара: Няма вече държава България, има ЕТ ”Бойко Борисов” . 0| 4296 |06.02.2020 Бюджетът на София за 2020 г. е бакалска сметка, твърдят от Демократична България . 13| 14114 |06.02.2020 Ченалова: САЩ проведе ли разследване по секретната грама на Байърли за сенчестите връзки на Борисов? . 1| 4393 |06.02.2020 Борис Бонев: Г-жо Фандъкова, в града ни е сиво и с такъв бюджет и такава политика ще продължи да е сиво

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads