Реклама / Ads
21| 6884 |03.12.2023 НОВИНИ

Борис Бонев: Групата на ГЕРБ е най-безобразно държащата се в Общинския съвет

.
Общинският съветник Борис Бонев Източник: Стопкадър: БНТ
"Аз съм избран от нашата група като подходящ кандидат за председател на общинския съвет. Благодаря на доверието, което хората са ми дали. И да не бъда избран за председател на ОС, това няма да бъде краят на света и няма да разколебае моите цели - а именно, да освободим София от досегашния й порочен модел на управление, да извадим кирливите ризи на светло и да има малко повече справедливост. Липсва чувство на справедливост. Ние сме решени да не толерираме повече досегашния безхаберен модел."
 

Това заяви в ефира на БНТ общинският съветник от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Спаси София“ Борис Бонев.

 

"Нормално е да се провеждат разговори. Ако има някоя партия, която със сигурност не иска да ме види като шеф на Общинския съвет, това е ГЕРБ. Интригите са ясни, важното е, че ние сме изключително сплотена група. Ние държим на кмета Васил Терзиев. Групата на ГЕРБ е най-безобразно държащата се в общинския съвет. Устите им постоянно са отворени и те не спират да лаят. Те се опитват да прехвърлят цялата отговорност върху Васил Терзиев. Ние сме напълно посветени, работим във все по-добър синхрон с другите партии. Нито ПП, нито ДБ, нито ВТ са дали индикации да се работи съвместно с ГЕРБ", посочи той.

 

"Бойко Борисов и неговата партия дължат на нас едно нещо - и то е, че дори не стигнаха до балотаж. Толкова силен шамар им беше зашлевен. Ние допринесохме всичките проблеми, всичките схеми и далавери да бъдат показани публично. Зад усмихната фасада на предишния кмет стои една много грозна действителност. Видяхме, че няма система и организация", каза още общинският съветник.

 

Бонев коментира още, че е станал свидетел на разграден двор, в който не е ясно кой за какво отговаря.

 

"Проблемите са от много-много години. Ние влязохме в общината, за да можем да спасим максимално много проекти и средства. Само за месец ноември м.г. около 200 сигнала са постъпили за паднали клони. Сега сигналите са 6000. Имахме много тежка зимна обстановка", допълни той.

 

Относно забраната за влизане на стари коли в столицата заради екоограничението, Бонев отбеляза, че в момента наредбата се обжалва.

 

"Когато се гласуваше тази наредба, аз се обърнах към управляващите от ГЕРБ и им казах, че тя няма да проработи, освен ако не се проведе съответната информационна кампания. Настоявах да бъде изработен план. Това беше един от капаните, който ни беше зададен от предишното управление. Наредбата е неработеща добре. 20-30 хил. души, които живеят в центъра, те са изключени от обхвата на наредбата. Аз съм бесен за поредната аматьорщина, която ни беше оставена в наследство. Казвам какви са фактическите обстоятелство - не е честно всичко да се прехвърля като вина на 3-седмично управление", посочи още общинският съветник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3530 |03.12.2023 След снежния ад, какви са изводите за бедствието? . 2| 3504 |03.12.2023 Израел е ликвидирал командир на Хамас с пряко участие в атаката на 7 октомври . 13| 3765 |03.12.2023 Започва изграждането на магистралата „Русе - Велико Търново“ . 1| 3460 |03.12.2023 Молебен за здравето на патриарх Неофит ще бъде извършен в цялата страна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads