Реклама / Ads
0| 2804 |03.07.2022 НОВИНИ

Борис Бонев: Предстои София да има модерна тарифна политика

.
Борис Бонев Източник: БГНЕС
Предстои София да има модерна тарифна политика. Това заяви пред БНТ общинският съветник и активист от ”Спаси София” Борис Бонев.
 

"Щастлив съм, че има разбиране ,че новата електронна тарифна политика, трябва да цели едно много важно нещо. Целта трябва да привлече повече пътници в градския транспорт, правейки тарифната политика по-удобна, по-опростена и по-изгодна за пътниците. По наша инициатива, по наше предложение, много съществени неща се случиха", каза Бонев.

 

"Запазва се цената на годишната карта за всички линии - 365 лв. Има и допълнителни бонуси, като ползването безплатно на буферните паркинги на метрото. Моят призив е хората да предпочетат тази карта. Аз самият я ползвам ежедневно и откакто започнах да я ползвам преди няколко години не мисля дали ще се кача за една спирка, за две спирки", добави общинският съветник.

 

"По наша инициатива се случиха няколко съществени неща - вече имаме билети за време, 7-8 години работим за това", заяви още той.

 

Той разясни, че с новите билети за 30 и 60 минути ще можем да се прекачваме неограничен брой пъти в рамките на конкретния времеви интервал.

 

Тези билети са предвидени за хора, които сравнително по-рядко използват градски транспорт.

 

За студенти, ученици и пенсионери вече ще се предлагат годишни карти за градския транспорт, които ще бъдат на стойността на 10-месечни. Запазва се цената на годишната карта от 365 лв., има възможност и за разсрочено плащане на 3 вноски, каза Бонев.

Предстои новата тарифна политика да бъде гласувана на заседание на Столичния общински съвет на 21 юли и ако бъде приета, би трявало да влезе в сила от началото на 2023 година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9215 |02.07.2022 Лена Бориславова: Набутали сте се! Москва плаща по 4000 лв. на български политици, журналисти, анализатори, политолози . 0| 9191 |02.07.2022 Обърканият Борисов гневно: Има чудовищно купуване на гласове. Петков е в изолация, сяда на диванчето . 0| 4240 |02.07.2022 Томислав Дончев: Къде повече да се оттегли Борисов? А Петков къде ще ходи? . 0| 9926 |02.07.2022 Главният секретар на президента отговори на Бориславова за ”политик от миналото”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads