Реклама / Ads
1| 2647 |02.03.2021 НОВИНИ

Борис Джонсън: Готови сме да приемем всички мачове от европейското по футбол

.
Борис Джонсън Източник: БГНЕС
Великобритания има готовност да приеме всички мачове от европейското първенство по футбол, заяви пред ”Сън” министър-председателят на страната Борис Джонсън.
 

Англия вече има осигурено домакинство на полуфиналите и финала, а премиерът увери, че британските стадиони са на разположение да приемат всеки друг мач.

 

Готовността на Великобритания се свързва с напредъка при ваксинирането на хората в страната. Същото даде повод на Израел наскоро да предложи да приеме мачове от европейското, макар страната да не е сред избраните домакини.

 

Джонсън дори отиде по-напред във времето и заговори за домакинство на световното по футбол през 2030 г. Тогава първенството ще е специално, тъй като ще се чества стогодишнината от провеждането на първия мондиал в Уругвай.

 

„Ние сме много, много устремени да доведем футбола у дома през 2030 г. Смятам, че това е правилното място. Това е домът на футбола и моментът е подходящият. Това ще е нещо абсолютно прекрасно за страната“, добави британският министър-председател.

 

Оригиналните планове на УЕФА са турнирът за пръв път да се проведе в 12 държави из целия континент. Заради коронавируса, наложил отлагането на първенството с година, това изглежда все по-трудно осъществимо.

 

Преди началото на пандемията желание да приемат световното през 2030 г. изразиха няколко държави. Смята се, че предимство би имала съвместна южноамериканска кандидатура с участието на Уругвай и Аржентина. Испания, Португалия и Мароко също говореха за съвместна кандидатура, а за кратко вървеше идеята и за такава с участието на България, Гърция, Сърбия и Румъния. Постепенно балканската идея беше насочена към Евро 2032, но разговорите по темата утихнаха.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 3648 |02.03.2021 Борисов с предизборния лозунг ”Работа, работа, работа” дни преди старта на кампанията . 27| 4823 |28.02.2021 Докога г-н Борисов ще използва детското здравеопазване за евтин PR? . 49| 6737 |28.02.2021 Георг Георгиев: Борисов не ходи в НС, защото опозицията не го вика правилно . 24| 3415 |28.02.2021 Борисов в ранни зори инспектира ”Пирогов”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads