Реклама / Ads
0| 2283 |12.07.2024 НОВИНИ

Най-любопитните статистики от Евро 2024

.
Евро 24 Източник: БГНЕС
До края на Евро 2024 остава само един мач, който е най-важният - финалът между Испания и Англия. За първи път в своята история Англия ще играе финал на голям турнир далеч от дома - досегашните два финала на "Трите лъва" се играха на "Уембли" (Мондиал 1966 и Евро 2020).
 

На Европейското първенство в Германия имаше и други неща, които се случват за първи път в историята. Ето част от тях:

 

- Англия се превърна в първия отбор, който достига финал на европейско първенство, след като е изоставал в резултата в осминафиналите, четвъртфиналите и полуфиналите.

 

- В група Е Румъния за първи път спечели своята група на европейско, докато Украйна записа първото си равенство на турнир на Стария континент.

 

- За първи път в историята си Дания излезе от групите на две поредни европейски първенства, докато Словения и Грузия (дебютант) за първи път играха елиминации.

 

- За първи път Испания не допусна гол в груповата фаза.

 

- Диого Коща се превърна в първия вратар, направил три спасявания при изпълнение на дузпи на европейско първенство - вратарят на Португалия заключи вратата си при успеха над Словения.

 

- За първи път един играч участва на шест европейско първенства - Кристиано Роналдо.

 

- За първи път отбор записва шест победи в едно издание на европейското - Испания, която спечели всичките си двубои до момента.

 

Ето още някои любопитни статистики от Евро 2024:

 

- Англия е играла пет четвъртфинала на европейско първенство, като четири от тях са били решени от дузпи. Швейцария е играла пет мача в елиминациите, като четири от тях са били решени от дузпи. Англия победи Швейцария след дузпи в четвъртфиналите на Евро 2024.

 

- Испания и Италия се срещат на пето поредно европейско първенство. Двата тима имат общо осем мача на еврофинали, като на Евро 2012 играят два пъти.

 

- Действащите шампиони отпадат в осминафиналите на последните три европейско първенства - Италия на Евро 2024, Португалия на Евро 2020 и Испания на Евро 2016.

 

- Гарет Саутгейт подобри рекорда за най-много мачове на европейско първенство без загуба - Англия няма поражение под негово ръководство вече в 13 двубоя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 15790 |12.07.2024 Каква е разликата между българските и гръцките плажове? . 8| 5512 |12.07.2024 Немски политици: Войната вече е в Европа, след опита на Русия да убие шефа на оръжейната компания "Райнметал" . 3| 2346 |12.07.2024 Пиар експерт: Етническата карта е политическа дъвка, да не се хващаме за нея . 1| 11535 |12.07.2024 Валери Йорданов за ФрогНюз: Ще се опитам да изкарам “Караконджул” извън Народния театър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads