Реклама / Ads
11| 3608 |19.01.2022 НОВИНИ

Борис Джонсън и купонът, който (може да) му отсече ”главата”. Какво се случва на Острова?

.
Борис Джонсън и Доналд Тръмп често са сравнявани. Ако в скандала на “Даунинг Стрийт” обаче не бе замесен британският премиер, а Доналд Тръмп, нещата щяха да имат доста по-различен развой. Милионерът щеше да признае за нелегалното парти, но в свой дух щеше да обясни, че имунитетът му е железен и затова проблем няма, а на купона е имало прекрасни жени. Е, Джонсън не постъпи така. Първо отрече. После се извини. После пак отрече. И волно или неволно се вкара в сага, която може да му коства поста.
 

Медия във Великобритания разкри, че над 100 души са били поканени на парти в градината на “Даунинг стрийт” №10 по време на първия пълен локдаун, наложен в страната. Събитието се е провело през май 2020 г. Свидетели твърдят, че там е присъствал и британския премиер Борис Джонсън и неговата съпруга. Нещо повече - не става дума само за един купон, а за поредица от партита. 

 

Джонсън отричаше усърдно да е знаел за тях. В продължение на около месец британският премиер и адвокатите му дори някак се надяваха, че скандалът ще утихне и не отговаряха на въпроси. После Джонсън призна за един от купоните и се извини. Но само преди няколко дни скандалът се разгоря с нова сила. Причината - парти на “Даунинг стрийт”, което се е провело в нощта преди погребението на принц Филип. Джонсън се принуди да се извини лично на кралица Елизабет II. 

 

Всички тези купони обаче доведоха до призиви от страна на обществото и медиите Джонсън да подаде оставка. Темата се оказа добре дошла и за опозицията в британския парламент, която поиска същото. Последва и бунт от страна на собствената партия на британския премиер. Депутатите от редиците на консерваторите също призоваха Джонсън да подаде оставка.

 

Само преди няколко дни бившият главен съветник на Джонсън . Доминик Къмингс заяви, че британският премиер е бил много добре запознат със събитията и дори не е искал да наложи по-строги противоепидемични мерки, за да не се отрази това на нощния живот на “Даунинг стрийт” №10. 

 

54 от всички 360 депутати от партията на консерваторите трябва да поискат вот на недоверие, а вече около 20 законотворци от редиците на Борис Джонсън планират да го направят, съобщават медии на Острова. Няколко други са съобщават, че вече са го сторили. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 20687 |19.01.2022 Борисов, кощунство е да правиш политика от човешката скръб . 2| 4012 |19.01.2022 Балабанов, ИТН: Борисов си имаше свой президент, Радев върна независимостта на институцията . 21| 5219 |19.01.2022 Борисов критикува, докато Радев полага клетва: Вместо да работим с милиарди, ние седим и чегъртаме ГЕРБ . 1| 3076 |18.01.2022 Бонев: Все още има няколко основни теми, които не са решени с проекта за ПУП на Борисовата градина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads