Реклама / Ads
0| 3031 |12.07.2022 НОВИНИ

Борис Попиванов: Никак не е малка алтернативата да се стигне до поредни предсрочни избори и през зимата

.
Борис Попиванов Източник: БГНЕС
На този етап не изглежда вероятно стабилно бъдещо управление без „Продължаваме Промяната“ и ГЕРБ, но алтернативата да се стигне до поредни предсрочни избори през зимата никак не е малка. Далеч не е сигурно, че разбирателство може да бъде постигнато. Такава е прогнозата на политолога доц. Борис Попиванов
 

„Първият мандат беше най-решаващият рубеж преди движението към предсрочни избори и шансът за съставяне на правителство намалява“, коментира той и очерта невъзможност да се излезе от двата лагера – на досега управляващите и на опозицията и посочи, че партиите досега се придържат към досегашната разделителна линия.

 

„Голямата загадка, голямата интрига, големият залог е дали ще могат да бъдат събрани достатъчно независими депутати, но дори да намерят, такова правителство няма да бъде трайно“, изтъкна той.

 

Според него партиите се подготвят за избори, още с разпадането на мнозинството те са преминали „на изборни релси“.

 

Според доц. Попиванов и двете страни „плашат обществото с апокалипсис, който ще се случи скоро“, но това е част от предизборната обстановка, характеризираща се с нещо „фатално и драматично, което ще се случи“.

 

Попиванов определи като „голямото изпитание пред президента“ готовността на партиите да прехвърлят всички негативи от кризисните процеси върху него и евентуалното му служебно правителство.

 

„Служебният кабинет ще бъде изначално натоварен с общ фронт срещу себе си на досегашните управляващи и опозицията“, прогнозира политологът.

 

По думите му Радев получава както голям шанс – да покаже, че страната може да бъде управлявана по различен начин, така и огромния риск да се превърне „в изкупителна жертва на погрешната икономическа политика“, която се води от няколко месеца.

 

Що се отнася до тезата за бъдеща евроатлантическа коалиция, доц. Попиванов отбеляза, че въпросът е какъв ще бъде принципът на изключване – „кои партии не биха били припознати като достатъчно евроатлантически“.

 

„Това ще бъде може би една от големите битки през следващите месеци“, смята още политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2639 |12.07.2022 На 5 септември обявяват заместника на Борис Джонсън . 0| 4314 |11.07.2022 Нинова опровергава с факти „лъжите на Борисов за успешното управление на ГЕРБ“ . 0| 3213 |11.07.2022 Цветанов: Готов съм да се явя с Борисов, Петкова и Дончев, поотделно, на детектор на лъжата . 0| 3130 |11.07.2022 Борисов бил спец по кризите, вадил българите от две такива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads