Реклама / Ads
0| 2711 |11.07.2022 НОВИНИ

Цветанов: Готов съм да се явя с Борисов, Петкова и Дончев, поотделно, на детектор на лъжата

.
Цветан Цветанов
Истината за „Турски поток“ и за срещите с хора от забранителния списък ще излезе наяве, пише в позиция, разпространена до медиите, Цветан Цветанов.

„Бившият министър на енергетиката Теменужка Петкова твърди, че темата с Пътната карта на „Турски поток“ е банална. Банална може би само за нея и за поведението, на което публично сме свидетели през последните години. Но последиците са за наша сметка (на българските граждани).

 

На 1 юни 2021г. от Републиканци за България официално внесохме заявление за достъп до обществена информация в Министерство на енергетиката за достъп до Пътната карта на „Турски поток“.

 

15 дни по-късно, получихме официално писмо-отговор, от служебния министър на енергетиката Андрей Живков, в което се казваше, че исканата информация – предмет на заявлението, не е налична в министерството.

 

С изказването си в ефира на БНТ, тази неделя, Теменужка Петкова твърди, как Пътната карта едва ли не е публично достъпна. Припомням, че след заявлението внесено от наша страна, от Министерство на енергетиката изпратиха съобщение до медиите, че Пътната карта на „Турски поток“ е изчезнала от министерството. И тук идва въпросът, как и защо не е налична, а Петкова казва как всяка дума, която е написана в нея защитава интересите на България и няма нещо, което да е притеснително.

 

Нека да я видим и да преценим сами. Нека тогава самата тя, публично да покаже Пътната карта, за да види цялото общество, по какъв начин е защитен неговият интерес, с прокарването на транзитна тръба, която по никакъв начин не осигурява нито диверсификация, нито газ за българските потребители, а напротив ще използваме в пъти по-скъп газ по ред други причини.

 

И оттук идва и предисторията по темата за възможните срещите на Борисов, Петкова и Дончев с хората от забранителния списък на ЕК, след които се стига до подписването на тази Пътна карта и прокарването на „Турски поток“ през територията на страната ни, за сметка на българския данъкоплатец, която е на стойност над 3 млрд. лв.

 

Госпожо Петкова, защо не отговорихте с „Да“ или с „Не“, на въпроса на Георги Любенов в сутрешния блок на БНТ, в неделя, правили ли сте такива срещи. Отговорът, че говоря лъжи и небивалици, което и двамата знаем, че не е така е поредният път, в който нямате доблестта да кажете истината, как обслужихте чужди интереси - руски, за сметка на българските.

 

В подкрепа на думите си съм готов да се явя с всеки един от вас, поотделно, на детектор на лъжата и истината ще излезе. И то не защото е важно кой говори небивалици, а защото е в интерес на обществото и прозрачността да се разбере при какви условия се е договарял българският държавен интерес.

 

Многократно в мои публични участия повдигам теми както за изграждането на „Турски поток“, така и въпроси правени ли са такива срещи и официална реакция от ваша страна няма. Защо ли? Защото истината е тази, за която говоря аз, а вие така добре я прикривате, като не я коментирате и се правите, че тези неща и събития не са се случили. И в годините съм показал, че отстоявам истината и съм последователен и в казаното, и в действията си в полза на обществения интерес.

 

Очакваме публично да покажете Пътната карта и да обясните на цялото общество как и по какъв начин е защитен българският национален интерес с изграждането на „Турски поток“ през България“, пише още Цветанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2674 |10.07.2022 Венко Сабрутев, ПП: Няма да правим партньорство с Борисов, Пеевски и Слави Трифонов . 0| 3079 |08.07.2022 ИТН готови да седнат на една маса дори с ПП, ако получат трети мандат . 0| 3080 |08.07.2022 Зеленски: Не сме готови на териториални отстъпки в полза на Русия . 0| 32530 |07.07.2022 Познава ли Гешев осъждания 21 пъти автокрадец Ивайло Серафимов? Пази ли го прокуратурата? Дал ли е фалшиви показания за Борисов, Каскета и Божков?
Реклама / Ads