Реклама / Ads
3| 5071 |02.06.2020 НОВИНИ

Борислав Сандов: Министерството на екологията е заложник на интереси

.
Борислав Сандов
В МОСВ отдавна не по политическа линия се назначават висшите кадри, а по линия на определени интереси. Такъв беше и арестуваният зам.-министър Красимир Живков. Това министерство е станало заложник не на политики, а на интереси. Това министерство е с най-много наказателни процедури за нарушаване на европейските нормативи.
 

Това каза пред БНР Борислав Сандов, съпредседател на "Зелено движение".

По думите му ситуацията в МОСВ не е добра, защото при липса на реформи и на експерти се случват неща, които минават границата отвъд закона.

 

"Шефът на дирекцията в сферата на отпадъците, където имаме три наказателни процедури, една от които е стартирала през 2019-а година, когато вече начело на този отдел е била новата зам.-министърка Славея Стоянова, това показва, че не само има страх, но и нежелание за реформи и да се случва онова, което пише в законите и в европейските нормативи", каза още Сандов.

 

Той коментира, че има констатирани нарушения на екологичното законодателство във времето, в което Стоянова е ръководила Оловно-цинковия комбинат в Кърджали.

По думите на Сандов всяка седмица в България избухват екологични бомби, които имат потенциал да се превърнат и в хуманитарни кризи, което трябва да доведе до отговорност на по-високо ниво и оставка на правителството, защото вече трети мандат не може да се справи с проблемите с екологията.

 

"В момента тече един процес на централизация в МОСВ и избутване на цялата научна общност и неправителствените организации, свързано със Закона за биологичното разнообразие и "Натура 2000". Виждаме опит да се направят едни 120 места вероятно за коалиционния партньор на ГЕРБ, които в момента сериозно се опитват да овладеят това министерство, да назначат свои калинки за времето след изборите", коментира още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5460 |29.05.2020 Дефицит от 350 млн. лева за месец май очакват от Министерството на финансите . 0| 4825 |20.05.2020 Министерството на здравеопазването е против задължителен PCR тест при хоспитализация . 7| 5625 |13.05.2020 Министерството на туризма обяви новите правила за хотели и заведения . 5| 8250 |12.05.2020 Велизар Енчев: Борисов да се закълне, че няма собственост в хотелите на Бориславова в Пампорово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads