Реклама / Ads
14| 8183 |04.02.2023 ГЛАСЪТ

Борисов бие барабана и вика на мегдана: Народе, власт ми дай, парите сам ще си ги взема!

.
Моделът ”Борисов”...
Помните ли как Бойко Борисов като премиер нахока шефа на АПИ заради винетките за Нови Искър и други райони край София? Георги Терзийски бе натирен от Борисов: „Във всеки център на населеното място около София, отиваш лично днес, заставаш на площада и като едно време тея глашатаите „Няма да има винетки“, викаш по три пъти, обикаляш и се прибираш тогава, ясно!“
 

В същата роля на глашатай днес е самият лидер на ГЕРБ. Застанал в Петрич пред съпартийци и ударил барабана: „Предлагам да се подпише предизборно споразумение по важните теми между партиите в бъдещия парламент, за да може да се състави правителство, което да не зависи от това коя политическа сила държи мандата за управление.“

 

Е няма по-нахално нещо от политик, който за власт и дупе дава. Предизборно споразумение… Ти да видиш – сговорчив станал.

 

Не казва обаче, какво да бъде записано в това споразумение. Всеки българин, който не е доказано луд, знае, че първа точка трябва да е реформата в правосъдната система: ограничаване правата и контрол на главния прокурор, промени в закона за КПКОНПИ и борбата с корупцията, промени в избора на членове на ВСС и пр.

 

Това означава веднага да започнат разследвания на строителството на „Турски/руски поток, кражбите на стотици милиони от строителството на магистрали, разнищване на схемите за възлагане на обществени поръчки, изваждане на светло на прикриваните от прокуратурата „МатаХаригейт“, „Барселонагейт“ и пр. Означава също поне 5-6 министри от кабинетите на Борисов на съд и оттам в затвора.

 

Борисов няма да подпише подобен текст. Ще се оправдава, ще измисля поправки, ще се назлъндисва, ще обвинява другите за нещо... В момента обаче му трябва пиарски ход пред избирателите: Ето вижте, аз съм готов на всичко в името на страната.

 

Наистина е готов на всичко, но за да докопа властта. Заради своя електорат се кълне, че няма да прави коалиция за правителство с БСП и ДПС. Само че такава вече е договорена. След изборите ще запее нова песен: България е изправена пред големи изпитания, трябва да спасяваме държавата и хората и прочие лицемерни клишета.

 

Ако се питате какво точно иска Борисов, отговорът е ясен: власт, пари, корупция, власт, пари, корупция, власт, пари, корупция, власт, пари, корупция, власт, пари, корупция – и така, докъдето ви стига въображението.

 

От 12-годишното прилагане на този модел българските граждани бяха лишени от десетки милиарди. Борисов ни срина на последното място по всички жизнени стандарти в Европа и на първо по смъртност, заболеваемост, корупция, неграмотност и беззаконие. Сега предлага същото, но в нова опаковка като вълшебна хранителна добавка, която лекува всичко.

 

Власт, пари, корупция – запомнете, това е лицето на Бойко Борисов, с всички лакеи край него. Те пък са толкова жалки в опитите си да го представят като полезен политик, че не е ясно как въобще гледат близките си в очите.

 

Глашатаят бие барабана насред село и повтаря ли повтаря лъжите, с които се надява да си осигури нужните гласове от зависимите от него избиратели.

 

Борисов: Власт, пари, корупция!

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 14524 |08.01.2023 Едно едничко условие има Борисов и кляка. Ще му го обещае ли някой? . 17| 13125 |19.12.2022 Кичка не е Риана, Борисов не е Меси. Кой дърпа конците на българските политици? . 15| 15143 |14.12.2022 Грозната истина за Борисов и кабинета „Габровски“! . 12| 11708 |08.12.2022 Добър ден, проф. Габровски, какво ще кажете за Борисов и Гешев? Без отговор кабинет няма да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads