Реклама / Ads
104| 7356 |14.10.2012 НОВИНИ

Борисов: Бюджет 2013 е идеален

.
Бойко Борисов определи бюджета за следващата година като възможно най-добрия и идеален.
 

Министър-председателят е в Бургас, където посети музикалното училище и ще открие напълно ремонтираната сграда на операта. Сред приоритетите на държавата са културата, образованието, повече пари в спорта, в инфраструктурата, каза още премиерът.

Правим училище, което бе занемарено, над 1 млн. лв. сме дали за енергийна ефективност, с 60% по-малко ще са сметките за парно след ремонта, каза пред журналисти Борисов. Директорът на училището Златина Пантелеева каза, че училището не е било в добро състояние и преди са се правили само ремонти „на парче”, но сега се вижда цялостен облик на нещо красиво.

Борисов коментира и идеята на Симеон Дянков в един следващ етап да бъде премахнат плоския данък. Този данък неслучайно го въведоха социалистите, защото е несоциален. На практика фирмите след като бъдат обложени, на база 7% влизат данъци в държавата, а в една Швеция са около 70%, в Германия са 60% средно от това, което изработи един човек му го прибира държавата и го дава на социално слабите. В България това е 7%. Така че Станишев като говори за социална държава да каже защо са го въвели.

То ни отиваше ние да го въведем и щяхме да го въведем, ако я нямаше икономическата криза, каза Борисов. Дали при един следващ мандат може да се мисли за това плоският данък да отпадне, премиерът каза, че сега вече едва ли, поради простата причина, че данъчната стабилност е много важна за бизнеса и инвеститорите.

Премиерът коментира и желанието на военните освен да получат по-високи заплати през следващата година, да се запазят старите условия на пенсиониране. По времето на комунизма репресивният апарат на държавата ползваше много привилегии. Приоритети при нас са образованието, здравеопазването, културата, археологията, да възстановим спортните бази. В най-голямата криза платихме най-голямата техника, за какво могат да са недоволни. Всички искаме високи заплати, но бюджетът на държавата е това. Следващата година, когато държавата има повече пари, ще повишаваме нататък. Сега повишаваме пенсиите, минималната работна заплата. Просто толкова пари има държавата, толкова сме си произвели, каза още премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5204 |13.10.2012 Борисов: В бюджет 2013 даваме 18 милиона повече за култура . 22| 5046 |12.10.2012 Борисов: Референдумът за "Белене" да се плати от всяка партия . 101| 5980 |05.10.2012 Борисов: Спасихме държавата от фалит, а ни обвиняват за бедността! . 16| 5204 |05.10.2012 Дянков vs Масларова за парите в бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads