Реклама / Ads
25| 8544 |12.01.2010 НОВИНИ

Борисов "говори" с Господ на Стената на плача, сините го засипаха с другарски огън

.
Тук премиерът се помоли: Бог да пази България!
Докато Бойко Борисов се моли в Ерусалим на Стената на плача и пуска листчета със скрити мечти за бъдещето на България от Синята коалиция удариха двустранен другарски залп срещу ГЕРБ. Правителството на ГЕРБ бе избрано, за да върне справедливостта в страната, а реално най-наглите – тези които управляваха държавата 8 години, са ненаказани все още.
 
За това настоя лидерът на ДСБ Иван Костов по време на заседание на партията, което се проведе днес.
Командирът припомни, че избирателите и ДСБ очакват хората, които съсипаха държавата да бъдат обвинени. Той потърси и смелчага който може да атакува Румен Петков и Пламен Орешарски.

Той изтъкна, че след ареста на "Наглите" трябва да се разкрие и „мозъкът” на престъпната организация, както и кой от ДАНС и МВР е стоял с чадър над тях. За залавянето на „Наглите” МВР трябва да бъде приветствано, но сигурно шефовете на престъпната група не са тези с прякорите, а „мозъкът” е друг, усъмни се Костов.

На заседанието, което трябва да определи приоритетите за работа през новата година Иван Костов поиска да бъде изработен нов план за излизане от кризата, защото сегашният не действал. Лидерът на ДСБ отбеляза, че най-тревожното е, че не се противодейства на кризата, а няма и никакъв напредък за възстановяване на доверието на ЕС и деблокиране на инфраструктурните проекти. Според него ГЕРБ не дебатират и не реализират политиката, за която бяха избрани. От ДСБ отчетоха, че с голяма тревога следят и развитието на преговорите на България с Русия във връзка с енергийните проекти. От партията се канят да поискат среща на най-високо ниво с министъра на икономиката и министър-председателя. Искаме да сме сигурни, че ще бъдат защитени българските интереси на предстоящата българо-руска среща. Има остър недостиг на компетентност и кураж в настоящите министри, заяви още Костов

В пълно съзвучие с коалиционните партньори от ДСБ бе и заседанието на СДС. Като сериозен гаф определи мораториума, който правителството на ГЕРБ предвижда да наложи за възобновяемите енергийни източници Мартин Димитров. Според него такъв трябва да се въведе по-скоро по отношение на АЕЦ "Белене".

"Виждаме сериозна опасност в налагането на мораториум върху изграждането на възобновяеми енергийни източници. Една от опасностите, които крие налагането на му е, че този акт ще има сила от една година, което е твърде дълъг период. Енергетиката е един от малкото отрасли в България, в който има свежи инвестиции, а налагането на мораториум, по начина, по който се предлага това, ще накърни много сериозно бизнес климата на България.", заяви председателят на СДС Мартин Димитров. По думите му инвеститорите ще си вземат шапката и ще отидат в други страни. Той определи бъдещия мораториум като много сериозен гаф.

Ръководството на СДС предложи на правителството да предприеме подобни мерки областта на енергетиката спрямо проекта АЕЦ Белене. "Сините" имат информация, че предложението ще бъде внесено от управляващото малцинство за гласуване в Народното събрание още тази седмица. Димитров коментира и темата за влизането на страната ни в еврозоната. Според него възприемането на еврото е важно за България, защото ще доведе до падането на лихвените проценти на банките. Проблемът обаче бил, че предишното правителство е направило пропуски в тази посока в един много благоприятен момент. Сега, в условията на криза, по думите на съпредседателя на Синята коалиция ще бъде много по-трудно България да бъде допусната в Еврозоната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5212 |11.01.2010 Борисов с безплатен съвет по финанси, сваля ДДС? . 55| 6810 |10.01.2010 ГЕРБ избра Борисов, както БКП избираше Тодор Живков . 23| 7753 |10.01.2010 Израел ни забърка с Ал Кайда, Борисов изяснява клеветата . 7| 6067 |08.01.2010 БАН посрещна Борисов с безумна граматика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads