Реклама / Ads
13| 4953 |08.11.2023 НОВИНИ

Борисов изправя линията: "Сглобката трябва да се преговори, да се търси решение". Захапа Асен Василев /обновена/

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
"Явно сглобката и механизмът на управление трябва да се предоговарят. По-скоро трябва да намерим решение от тази ситуация. Решението е те да управляват и ние през парламента да ги контролираме", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно подкрепата на партията му за управлението. Изказването му се излъчваше на живо във Facebook страницата му. 
 

"Трябва много ясно с партньорите в управлението да знаем къде са чертите, зад които не може да се преминава, в противен случай започваме да си губим физиономията, а ние това не можем да си го позволим, защото зад нас стоят хората от център-дясно", каза Борисов.

 

В централата на ГЕРБ се проведе заседание на групата, на което основните теми, по думите на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова пред медиите, освен с детайлен анализ на изборния резултат, са свързани с разбор на изпълнението на управленската и законодателната програма.

 

"Изключително важно е ние да се върнем към идеологията и физиономията, която има ГЕРБ. Ние в момента управляваме с либерални формации, но нашият основен принцип е - колкото изкарваме, толкова да се харчи", каза още Борисов.

 

Лидерът на ГЕРБ отново захапа финансовият министър Асен Василев за дъжавния бюджет:

 

"Не трябва да вкарваме младите хора в дългове. 3% дефицит е лошо нещо. Вземането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за справяне с дефицита са лошо нещо. Всяка година ще плащаме лихви по 250 млн. лева. Това добре ли е? Аз призовавам Асен Василев да не отваря торбата, защото това е кутията на Пандора".

 

Вчера министърът на финансите Асен Василев съобщи, че България е набрала нов дълг от малко над 2 млрд. евро. По думите му емисията е била изключително успешна.

 

Правителството прибягва до набиране на външен дълг, за да финансира бюджетния дефицит, който през октомври е 1.4 млрд. лв., но в края на годината се очаква да достигне по план 4.6 млрд. лв.

 

ФрогНюз




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6194 |08.11.2023 Морал: Путин помилва убиец на студентка и му даде автомат. А ако садистът се бе гаврил с някоя от дъщерите му? . 3| 3896 |08.11.2023 Зеленски категоричен: Украйна ще бъде в Европейския съюз . 6| 5525 |08.11.2023 ГЕРБ решава за бъдещето на сглобката в събота. Атанасова: "Има сектори с неизпълнение на програмата" . 1| 8057 |08.11.2023 Михаела Станулова за ФрогНюз: Новата реалност във Франция е тероризмът

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads