Реклама / Ads
30| 5933 |12.04.2023 НОВИНИ

Борисов извънредно предложи и ... президентска република под контрол!

.
Бойко Борисов
Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ако не може да се състави редовно правителство, трябва да се удължи мандата на служебното правителство на президента Радев, което да остане като родевно и бъде контролирано от парламента. На практика той предложи президентска република. ”След като не можем да се разберем като политически партии, да оставим служебните министри и да ги задължим като парламент да работят - така Борисов коментира ситуацията след като Народното събрание отново не си избра председател.
 

"В изказването на президента Радев звучеше единствено желание да се приеме бюджет, за да може после служебното правителство да си харчи. Президентът Радев, когато има една такава тежка политическа конфронтация между партиите, може да се прояви като обединител, но сега той иска тези министри, да им гласуваме пари, да продължат месеци наред да харчат", смята лидерът на ГЕРБ.

 

Парламентарната практика е първата политическа сила да има председател на НС, посочи още той. "Всеки който иска нещо различно - може би е нова мода, нещо нетрадиционно и затова днес имаме целия ден да го обсъждаме".

По думите му обаче ротационният принцип не е удачен за нас.

 

"Аз бих обърнал внимание на речите. Да, земеделието е важно, но всички казват, че трябва да има правителство. Всчики партии казаха "само бюджет при редовно правителство", защото се страхуват не от Борисов , а от МВФ. Той не само плаши, а вчера каза, че БВП на България е между 0 и 1%. Това означава обедняване, дефицит, това означава, че не можеш да направиш дефицит 3%, като вдигнеш прогнозата на хартия на 5 или 6%".

 

ГЕРБ-СДС няма страх от "Възраждане" - имаме ясно формулирани различия, но и ясно формулирани посоки, в които можем да работим заедно, каза още Борисов.

 

"Аз предлагам, като не можем да се разберем политическите партии, тези министри остават в кошарата, правим ротационни принципи за председатели, комисии, каквото искат и президентът Радев ги оставя и отива да си президентства. Тези, които сега са внесли бюджета, ние ще ги задържим като парламент да работят. Всички партии днес гласуваме шестия мандат да го занесат в президентството тези министри. Ние като го гласуваме, имаме правителство и си продължаваме по законите".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2611 |12.04.2023 Нинова скастри Радев. Не чул БСП за бюджета и сега трябвало да слуша Борисов . 1| 2702 |12.04.2023 Италия въвежда извънредно положение заради мигрантите . 7| 2990 |11.04.2023 Социологът Ев. Славкова: Борисов ни каза – или кабинет на ГЕРБ и ПП, или нови избори . 7| 3246 |11.04.2023 Манолова: Нинова се докара до положение, Борисов да реши какво да се случи с БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads