Реклама / Ads
5| 9312 |27.05.2021 АКТУАЛНО

Г-н Борисов, къде е детската болница, която обещахте точно преди година?

.
Бойко Борисов
27 май 2020 година. На този ден Борисов за пореден път нагло ни излъга. Тогава се захвана със строителство не на магистрали, а на нова детска болница. Чудесно, ама си остана само със „захващането“.
 

Помните ли как гръмко обеща: „С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро в клъстер от други болници, в паркова среда.“

 

Тогава Борисов се закани постройката, проектирана през 70-те години на ХХ-ти век, да бъде съборена, а на нейно място да бъде изградена новата модерна педиатрична болница.

 

Четири месеца по-късно лъжите продължиха, но този път от здравния министър тогава проф. Костадин Ангелов.

 

„Нямаме време да се бавим. Събаряме сградата и изграждаме нова сграда за педиатрична болница, спазвайки срока на договора“, съобщи тогава той, настоявайки, че болницата ще бъде завършена в срок, който по договор е 42 месеца.

 

Празни дежурни приказки колко били загрижени за децата на България.

 

Да, на днешния ден преди година Борисов отново излъга. Една година по-късно няма нито разрешително за строеж, нито искане за събаряне на рушащото се бетонено скеле, което най-нагло беше пробутвано вместо истинска детска болница.

 

За цялото това време единственото нещо, което беше направено е, че оградата около строежа беше преместена с 20 метра, а фирмата изпълнител - ГБС получи 30 милиона.

 

„Каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея“, са думите на Борисов, изречени на 27 май 2020г. Една година по-късно единственото злато, което помним е това в чекмеджето до спалнята, а следа от детска болница няма.

 

Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 8521 |16.03.2021 Чуждестранни медии ядосаха Борисов, питат го за свободата на словото . 34| 10359 |23.01.2021 Тошко Йорданов: Къде, аджеба, отиде грипът тази година? . 41| 45619 |02.12.2020 Ген. Атанас Атанасов: Борисов, проститутките и КГБ . 33| 10044 |19.11.2020 ”Льо Монд”: Борисов, а не Гоце Делчев пречи на Македония в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads