Реклама / Ads
0| 2841 |01.09.2022 НОВИНИ

Борисов кръстник на ПП: Била ”Партията на посредниците”

.
Бойко Борисов
”Партията на посредниците”, така кръси ”Продължаваме промяната лидерът на ГЕРБ. Промяната върна посредниците в тока, газа и нефта, каза Бойко Борисов, сякаш забравяйки, че точно от негови решения тръгна енергийната криза в България и тоталното обвързване с ”Газпром”
 

Ние по време на нашето управление, бяхме сполетени от три кризи: Миграционната, финансовата, и COVID-19. И в трите се справихме най-добре от всички страни. А мигрантската криза - вчера директорът на Европол даде за пример акция от 2020 г. за един афганистанец в Лондон, като операцията се ръководеше от България. От нулева миграция, сочени за пример в Европа, в момента виждам усилията на МВР с Бойко Рашков, всеки ден ловят по 20-30-40 нелегални мигранти" заяви той.

 

"Същата финансова криза, перфектна буря, има и в тригодишната рамкова прогноза на МФ. До едно това, което сме говорили през тези 6-7 месеца, е написано там. Милиарди заеми. Ако днес сте си получили заплатата, не сте на излишък, - в края на месеца ще отидете да вземете кредит, защото в края на месеца нищо няма да ви остане. По време на нашето управление не позволявахме да се вдигне инфлацията. Сега всички говорят как са увеличи пенсиите - големият майсторлък е да продължим да плащаме пенсиите в следващите години, защото в рамката средствата не са включени. България в момента пръска кръв от неразумното управление на финансите. И не е сигурно при тази политическа нестабилност 15-те милиарда ще бъдат взети, и при какви лихва ще е това.

 

Финансовата катастрофа на Асен Василев е непоправима", допълни Борисов.

По думите му България е с най-добре развитата газова инфраструктура на Балканите и тя е 100% българска собственост. "От какво да се срамуваме, в коя сфера някой е направил по-добро от нас? Така че никога не съм обръщал внимание на социологията, изборите са в ръцете на Радев и неговите министри. Ако не направят честни избори, няма да изпадаме в ситуация, в която броиха три дни гласовете на ИТН, за да ни изпреварят. Всичко става с флашките, софтуера и машините, които ги охранява Бойко Рашков. Няма сфера, в която да са били по-добри бившите управляващи. Пълен провал, една велоалея няма построена. Не мост, не "Струма", не виадукт, а пълен провал, каза още Борисов.

 

Причината за високата инфлация са високите цени на енергоносителите, Там е отговорът на въпроса как най-бързо да се намали инфлацията от "домашното производство". Новите мерки, които ще дадат резултат, могат и да са стари и изпитани мерки. Има липса на дърва за огрев - да върнем "стария" модел, за да може хората да имат достъп до дърва на достъпни цени, каза пък Томислав Дончев.


Сходна е ситуацията и с мигрантския натиск. И тук добрите нови решения са старите решения.


Георг Георгиев (ГЕРБ): Формулата на управлението ще бъде определена от българите, които вече живеят в мулти криза


Днес повече от всякога, България се нуждае от бързи и компетентни действия. Ние от ГЕРБ и нашите партньори от СДС сме показали, че знаем и можем да изведем страната ни от криза. Правили сме го преди, ще го направим и сега, посочи той.


"Състоянието на икономиката и финансите е влошено. Държавата има нужда от лечение, но не от шамани, а от прецизни хирурзи. Голяма част от инфлацията е европейски проблем, но в България, поради шаманите, които управляваха доскоро, е двойна“, съобщи Александър Иванов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3015 |31.08.2022 Явор Божанков: Радев и служебният кабинет работят за връщането на Борисов във властта . 0| 3044 |31.08.2022 Борисов: Формула ГЕРБ и ДПС не съществува. С „Газпром“ не трябва да имаме работа . 1| 5257 |30.08.2022 Тошко Йорданов: Василев и Петков са вредни за премиер, Борисов премиер пък ще е ужас . 0| 2893 |30.08.2022 Делян Добрев ще е свидетел на Борисов по делото с Кирил Петков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads