Реклама / Ads
0| 3313 |16.07.2022 НОВИНИ

„Аз три пъти вадя държавата от кризи“: На Борисов му се ще да има стари лаври, на които да полегне

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
На експремиера Бойко Борисов му се ще да има някакви стари лаври, на които да полегне. „Аз три пъти вадя държавата от кризи – гръцка, миграционна, COVID. Но и ние имаме душа. Промяната ни нанесе повече щети, отколкото COVID кризата“, отсече по време на съботна партийна обиколка в Ямбол.
 

„Ако се направи правителство с третия мандат, това ще бъде добре за партията, но ще бъде лошо за държавата. Няма кого да подкрепяме. ГЕРБ е най-голямата партия, ГЕРБ не крепи“, удари се в гърдите той.

 

Борисов коментира икономическите данни и твърденията за рекорден растеж на индустриалното производство. По думите му не ставало дума за реален ръст, който да бъде от полза на бизнеса и гражданите, а за ръст на износа на оръжия заради войната на Русия срещу Украйна. Според лидера на ГЕРБ в момента изнасяме продукция, произведена на ишлеме, с което се доближаваме до страните от Третия свят.

 

„Износът не се е вдигнал заради износ на реалната икономика, а заради износа на бензин, жито и на оръжия. Инфлацията и горивата вдигат хляба, а не липсата на ДДС“, твърди Борисов.

 

Според него ПП не искат да управляват, защото нямало откъде да докарат природен газ: „ПП не искат правителство, те бягат“, каза лидерът на ГЕРБ и добави, че дори президентът Радев също не бърза със служебен кабинет и иска партиите да се разберат, защото разбира какво тежко наследство искат да му оставят Петков и Василев.

 

„Моделът ПП е забогатяване на фамилиите. Кюлчета не съм имал никога. Докато Кирил Петков, Лена Бориславова, шефът на парламента не кажат, че са били в онзи апартамент за любов, защото там други зали няма. Тук няма ли конфликт на интереси, другото не ни интересува. Докато не се зададе този въпрос, ние от ГЕРБ други отговори няма да даваме“, предупреди Борисов.

 

Според него единственият шанс това да спре са бързи избори.

 

Накрая Борисов пожела „щастлива събота, щастливи сметки, щастлива Промяна… и хуморът свърши“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3711 |14.07.2022 Министър Божанов освети плащанията на държавата над 5 000 лв. от 2006 г. насам . 0| 23862 |13.07.2022 Митев към Атанасова: Огледайте се! Времето на Борисов, в което държавата извиваше ръцете, свърши . 0| 3414 |11.07.2022 Най-богатият украинец излиза от медийния бизнес в полза на държавата . 0| 3408 |09.07.2022 Иван Таков: Кирил Петков не беше най-добрият избор за управление на държавата в тежките кризи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads