Реклама / Ads
91| 6915 |14.12.2012 НОВИНИ

Борисов: Лъжат, лъжат, лъжат!

.
"Лъжат, лъжат, лъжат и понеже са много – защото са малки, но много, и се чува от пет-шест места едно и също. Една лъжа, повторена сто пъти, става истина”. Така премиерът определи тактиката на опозицията по време на правителственото заседание в сряда, сочи стенограмата на Министерски съвет.
 

Найденов се похвали с информация на Евростат, според която България е с най-ниските цени на хранителни продукти във всички страни от Европейския съюз. "Това е, защото разбихме монополите", отсича премиерът, а министърът потвърждава "Точно така". Според Бойко Борисов - „това е защото разбихме монополите", които монополи предишните са изграждали през годините. „Защо като им казах да посочат кои са монополите в горивата, никой не иска да ги каже на глас", казва Борисов.

Борисов иска неговото мнение относно пушенето на закрито да се напише с "големи букви". Той  е  категорично против промяна в Закона за тютюнопушенето. "Дано удържат и нашите в парламента. Считам, че това е една много добра стъпка в правилна посока. Разбира се, сигурно може да се направят някъде изключения или подобрения, но забраната не трябва да се пипа в закона", казва премиерът.

Когато Мирослав Найденов иска да бъдат отпуснати 7 млн.лв. за ветеринарите и екарисажите, премиерът взима отношение за болестите по животните и застраховките срещу бедствия.

"За градушките логиката ни е такава – даваме милиарди за производството на зърно. Това е все едно на един магазинер да ходя да му направя покрива, за да не му тече вода в магазина. Нормално е този, който прави тази продукция, да си плаща – милиарди дотации отиват, а става въпрос за 3 милиона, които държавата да даде при положение, че милиарди, стотици милиони се изливат в тези браншове. Нормално е всеки да си гарантира своята продукция. Утре ще кажат – да ни ваксинират животните без пари, да дотираме всяка една дейност", казва Бойко Борисов и поръчва на Найденов да направи среща с бранша.

"Ще им се паднат стотинки. Иначе всеки бранш може да каже: искам да ме защитиш. И това е една много порочна практика. Това е като при земетресенията. Да, навсякъде виждате има дарителски кампании по линия на Червен кръст, Червен полумесец, ние в България си превръщаме държавата в застрахователна компания. Изкривяваме пазара, от една страна, но по-важното, което е, че всеки трябва да мисли за себе си и за бизнеса си.

Иначе в момента наблюдавам, едно време като бях главен секретар всички идваха при мен за помощ, станах кмет – идваха там, сега всеки вика – държавата да помогне. Държавата е обща, на всички хора. Колкото й е по-малко ролята, толкова по-добре за държавата", категоричен еминистър-председателят.

Пред министрите си премиерът повтаря позицията на ГЕРБ за строежа на АЕЦ. "Ние сме „за” ядрена енергия, иначе бихме зачеркнали ядрената централа "Козлодуй". Ние сме „за” изграждане на седми реактор, след време на осми реактор в "Козлодуй", защото там има най-добрите професионалисти в Европа – над хиляда инженери с цялата инфраструктура, с население, което се гордее, че са енергетици, поколения работят там, електропреносна система за милиарди, която води до всички части на България. Ние сме против "Белене" и затова правителството и парламентът с наше решаващо участие прекрати проекта. Защото той е скъп, държавата няма пари, не е необходим на държавата и повтарям, затова ние го канселирахме.

"Единствената ни прилика със Станишев е, че както той, така и аз не подписахме проекта "Белене", обяснява Борисов при обсъждането на доклад относно информационния лист за референдума. Това ни е една изключителна обща черта. Както той, така и аз показахме голяма приемственост, защото и преди Станишев не са го подписали – от 1980 и коя година та до ден днешен."

Обсъден беше Законът за кредитиране на студенти и докторанти. Представени бяха данни, според които от 2010 г. досега са раздадени 9 хиляди студентски кредита за над 32 милиона лева. "Браво! Тези неща ги обявявайте, да ги чуват хората. Защото като ни питат "Какво направихте за младите хора”, се вижда – 32 милиона са много пари", казва премиерът.

Борисов коментира и зимната обстановка. "София е много добре почистена. По принцип и страната, Лили. Благодарим ви!", казва той за свършеното от министър Лиляна Павлова и столичния кмет Йорданка Фандъкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6192 |13.12.2012 Борисов: Македонската страна е най-близката ни държава, но... . 120| 5504 |12.12.2012 Борисов: Цветанов също може да е премиер . 41| 6012 |11.12.2012 Борисов: Виновникът да не се строи АЕЦ „Белене” е Станишев . 193| 8801 |09.12.2012 Борисов: Комунистите и Станишев са много страшни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads