Реклама / Ads
36| 8178 |21.08.2012 НОВИНИ

Борисов мести Районния съд във военното НДК за 10 млн. лв.

.
Сградата на "военното НДК"
Наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура ще бъдат преместени в т.нар. военно НДК.
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, след като заедно с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и министъра на правосъдието Диана Ковачева проведе среща с председателя на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и изпълняващ длъжността председател на Софийския районен съд (СРС) Методи Лалов.

След проведения разговор стана ясно, че по време на предстоящото заседание на Министерския съвет се очаква да бъде разгледано решение за предоставяне на 10 млн. лв. от бюджета на Министерството на отбраната по бюджета на Министерството на правосъдието, за да може в бизнес сградата с хотелски комплекс в центъра на София, или т.нар. военно НДК, да бъдат преместени наказателното отделение на районния съд и районната прокуратура. „По този начин осигуряваме адекватни условия за работа на около 600 души, включително и на хората от администрацията.

Въпреки преместването, няма да отнемаме правото за ползване на сградата на Софийския районен съд.", категоричен беше премиерът Борисов. Той допълни, че държавата ще отпусне допълнително средства в размер на около 4 млн. лв. на Столична община, свързан с реализацията на проект, чрез който да бъде изграден подземен паркинг, удобен за служителите.

Утре правителството ще обсъди отнемането поради отпаднала нужда от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти" правото на управление върху част от имот - публична държавна собственост. Той се намира в гр. София, местност „Лагера", бул. „Цар Борис III" N54 (сградата на ГУСВ). Министър-председателят допълни, че ще бъдат опуснати и поетапно 90 млн. лв. през следващите 3 години за строителството на съдебна палата в гр. Варна, ако преговорите със строителя завършат успешно.

„Ще предоставим безвъзмездно терена за управление на Министерството на правосъдието, за нуждите на около 500 души от Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура”, заяви министър-председателят. Той подчерта, че за целта от държавния бюджет ще бъдат осигурени 6.9 млн. лв. Имотът обхваща трети, четвърти и пети етаж на административната сграда и 10 паркоместа.

"Сградите, които към момента се ползват от магистратите и служителите на органите на съдебната власт на най-натоварения съдебен район в страната не удовлетворяват нуждите от подходящи условия за изпълнение на функциите им. Необходимостта от намирането на подходящ имот, съобразен като функционалност и площ със специфичните потребности на правораздавателната дейност доведе до реализиране на инвестиционните намерения на Министерството на правосъдието по преустройство", изтъкна министър Диана Ковачева.                                                                             
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 54| 5456 |21.08.2012 Станишев: Бойко Борисов се вживява като султан . 60| 5455 |16.08.2012 Кабинетът Борисов-патриотичен, не дава да се пипа историческото минало . 25| 6011 |16.08.2012 Борисов: Нямаше как да кажем на моряците: Бягайте от кораба, защото ще го хванем . 56| 6581 |15.08.2012 Борисов: “Правете! Идвам, виждам и давам още пари”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads