Реклама / Ads
63| 9959 |11.05.2015 НОВИНИ

Борисов: Намерих му цаката: събираш всички пари в държавата!

.
Бойко Борисов
Не можем да изпълним държавата с полиция и с легнали полицаи, цялото общество трябва да е непримиримо към убийците по пътищата, всички са виждали тези лица как карат. Обадете се в полицията, дайте сигнал, как да нямаме доверие в полицията, заяви по БТВ премиерът Бойко Борисов в рубика - отговор на зрителски въпроси.
 
Простотия страхотна, заключи той. И добави, че и по абитуриентските балове губим гледани деца. Сега всеки носи телефон, ако има снимка, това трябва да е вид доказателство, призова той. Непримиримост и контрол, настоя премиерът.

По темата КТБ Борисов каза, че държавата има обвинител и служби, подпомагащи събирането на доказателства. За това, което се случи в КТБ, посочих виновните - Орешарски и Чобанов - още, когато бяхме опозиция. 4 години ние не допуснахме в България да падне нито една банка, грабеж ние не допуснахме и няма да допуснем, каза Борисов. И благодари на партии за подкрепата на закона, гарантиращ, че такъв грабеж няма да се случи. Проблемът идва от това, че месеци наред се борихме да има синдици. Който си е направил преференциални договори с по-висока лихва, не бива да си получава гарантирания влог, защото е "лапал" високата лихва. А сега хем лихва, хем ще се вземат влоговете с цесиите, възнегодува Борисов и попита дали това е честно и морално. Затова прокуратурата правилно ще провери това. Битката, която водим, е кой и как иска да ограби банката.

Казах виц преди дни, че текат обществени поръчки за дронове. Службите правят много неща, полицията също, каза Борисов. Доста кметове са действали така, че можем да им завидим за начина, по който живеят. Когато един кмет е независим, той не зависи от никого. Затова има политически партии във всички държави, отчете той. И каза, че е против независимите кметове. Сега навсякъде ще издигаме наши кандидати. Никога не бих застанал зад кмета на Пазарджик, на Хасково и други. Като минат проверките, ще видим колко е законно.

За себе си той каза, че бил разкатан от проверки, дори олуците, ламарината и чаршафите му броили данъчните.

За работата, която върша, няма такава заплата, която би ме удовлетворила. Взимам със сигурност по-малко от журналистите в БТВ. До 30 г. съм живял бедно; всеки ден ходех до София, вечер лично гледах зайците и прасетата; копаех, гърлех царевицата. Майка ми казваше, че съм картофено момченце, защото всеки ден ядях картофи с кисело мляко. Агнешко ядяхме само за Гергьовден, и то плешка, защото баща ми беше Методи. Така че аз съм се нагладувал до 30 г., разказа Борисов. Пари у себе си не нося, добави той. Сто пъти казах на политиците да си замразят заплатите. Ако хората не се бяха подвели да ни свалят с пуч, милиарди щяха да влязат в държавата и банката нямаше да се срине. Последната година беше нулева, празна година.

За радост младите почват да се връщат. В IT сектора заплатите почват от 4 000 лв., посочи Борисов. 25 години преход дойде повече. Евтината работна ръка у нас се съчетава с умни хора, политическа стабилност и ниски данъци. Постепенно ще има повишаване на доходите, обеща той. И добави - ще ги върнем всичките!

Доста политици у нас са съдени, каза Борисов и увери, че в момента България вече е по-добре от Румъния. На Румъния ще им видите системата след 2-3 години. на България й трябва спокойствие, етническа толерантност и мир. В Куманово и Македония подцениха този проблем. По-лошо от гражданска война няма, нека бъдем разумни, призова той.

За намаляване на депутатите до 120 съм абсолютно ЗА, да няма финансиране на политическите партии, значи да направиш олигарсите политици, каза още Борисов.

Имах среща със съдия Ченалова, при мен е като Аврамов дом, всички идват да се жалват, добави той. Тя му казала, че има върху нея политически натиск, а той й отвърнал, че ще си понесе отговорността.

Пари ми трябват да има пенсии, да строим, да подпомагаме театрите; зоопарк правим на пловдивчани, изреди той.

Във втория мандат се захванахме по-здраво със сивата икономика, има и за пенсии, и за магистрали. Намерих му цаката - събираш всички пари. Чудя се как навремето с Дянков не го направихме.

Радвам се, че работим заедно и с реформаторите, и с партриотите, и с АБВ. В смесените райони има достатъчно толерантност от страна на ДПС, заяви той.

Какви чудеса се извършват от българските строители, какви мостове, какви тунели. А метрото - огромно съоръжение! Мечта на поколения софиянци, подземни паркинги, прекрасни станции. Аз какво правя - първа копка, проектирам, финансирам, построявам и контролирам, изреди Борисов. От както съм дошъл да управлявам, е видна столицата, виден е Бургас, Стара Загора. Така ще направя цялата страна, ако хората ни имат доверие, обеща той.

Не мога да си обясня нахалството на Искров и след клипа в механата да стои на този пост, заяви премиерът. Откъде да знам дали са приятели с Горанов, той е министър и се справя добре. Заведете на пазар с парите на средния българин Мишо Миков, Корнелия, Орешарски, Чобанов, възмути се той.

Сега ми трябва спокойствие, пожела си Борисов. Аз отговарям за ГЕРБ, не ми цитирайте Местан, отговори той на въпрос на водещия.

Ако издържи коалицията в този формат... Като дойдат президентските избори, ще кажа....Последно бих коментирал Миков....Народът поне досега, с помощта на Господа, ни оценява и ни дава първо място... За никой не си позволявам да давам оценка..., каза още той.

Македония е част от разпадаща се Югославия, огромен проблем е там. С Груевски доста охладихме отношенията, доста от обещанията си той не спази; предпазливи сме в изказванията, утре правя един Съвет по национална сигурност, на който службите ще разкажат повече, заяви Борисов. Много бързо става лошото, за часове става.

Не е ваша работа, дали ще се кандидатирам за президент. Винаги доказвам, че никой не ме държи за шлифера. Не е на никой работа кога ще се женя. Аз съм си садил магнолиите, харесвам си ги и японската вишна ми е много готина, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4407 |09.05.2015 Борисов: Изброили са ми магнолиите, дърветата, улуците, дюшемето . 35| 5712 |29.04.2015 Борисов: Най-мразя подобни неща! Ще има наказания за полицаи! . 8| 5208 |28.04.2015 Борисов: Уволнение за всеки митничар, който пречи на събиранията . 11| 4608 |26.04.2015 Борисов: Без началник и добър кмет нищо не може да се построи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads