Реклама / Ads
24| 5871 |26.09.2013 НОВИНИ

Борисов нарече Миков шмекер и му поиска оставката

.
председателят на НС Михаил Миков
Мишо Миков трябва незабавно да си подаде оставка. Той не може да осигури заседание на парламента. Той не е шпикер на парламента, а шмекер. Ще внесем пак вот", каза в кулоарите на парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
 

" Те провалят заседанието. Виждате, че няма кворум, мнозинството ги няма. Това е тяхна грижа. „Атака” и депутатите от БСП и ДПС отново ги няма на работа. 10 депутати от БСП и ДПС ги няма. Искаме да дебатираме, просто ги няма депутатите от БСП, ДПС и „Атака”. Ние не искаме да сме конструктивни. Това правителство трябва незабавно да си подаде оставката”, посочи Бойко Борисов.

„Аз с такава дама като Станишев не искам нито да обядвам, нито да вечерям, камо ли да пренощувам. Такава дама да си я държат в БСП”, каза Бойко Борисов в коментар на думите на председателя на БСП Сергей Станишев, че Борисов е като джентълмен, който кани на вечеря, а не отива.

ГЕРБ ще се обърнат към Конституционния съд заради начина на преброяване на кворума в пленарна зала. „Ще сезираме Конституционния съд за тези груби абсолютни нарушения на парламентарния правилник”, обяви лидерът на ГЕРБ.

Заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев, който, заедно с Цецка Цачева, остана в пленарна зала да брани партията си, поиска официално оставката на председателя на парламента Михаил Миков. Мотивът е начина на преброяване на кворума.

От ГЕРБ упорито настояваха за поименно преброяване на присъстващите. „Нека да се видим кои са тези хора от кворума. Ето, аз съм тук“, заяви Главчев. По думите му, от БСП и ДПС се опитват да проведа „вот на доверие. „Но не можете, защото ви трябват 121 гласа“, каза той.
„Хайде приключвайте с този вот на доверие“, прикани ги и той и заяви, че хората отвън едва ли ще са съгласни с действията на управляващите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5692 |26.09.2013 Местан: Борисов е тръгнал към втория свой величествен подвиг . 11| 5131 |26.09.2013 Миков вика депутатите, те си правят оглушки . 42| 10824 |26.09.2013 Б. Борисов: Местан ходи в МС да се кара на министрите сякаш е премиер . 30| 5927 |25.09.2013 Андрей Райчев:Борисов поддържа илюзията, че се връща на власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads