Реклама / Ads
26| 4547 |09.01.2024 НОВИНИ

Борисов насъсква ГЕРБ-София срещу управлението на Терзиев. Ще събира сигнали срещу общината

.
Всички виждаме, че най-гръмогласните ни критици в София са изключително слаби управленци.
 

Това заяви пред  актива в София лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в партийната централа. 

 

Критиката по адрес на слабите управленци в София Борисов направи на фона на блокиран от месеци Столичен общински съвет. Местният парламент не може да излъчи председател, въпреки проведените пет заседания. В четвъртък предстои да бъде направен нов опит. 







Основният проблем при избора на председател е липсата на желание от страна на общинските съветници на ГЕРБ изобщо да участват в гласуванията. Те не са подкрепили нито един кандидат, но не са издигнали и свой собствен. Така, въпреки оттеглянето на Борис Бонев от ПП-ДБ-СС като основен претендент за поста, и Грети Стефанова не успя да събере необходимата подкрепа. Следващото заседание трябва да се проведе в четвъртък.

 

Изглежда Борисов няма намерение да каже на своите да вдигнат блокадата на местния парламент, най-малкото за да бъде приет общинския бюджет, например. Столичният кмет Васил Терзиев трябва да представи бюджета на София за тази година до средата на месеца.

 

“България влиза в 2024 г. с приет държавен бюджет - нещо, което не се е случвало от три години. В София - общинският съвет е замръзнал някъде във времето и новини няма”, написа Терзиев във Facebook. 

 

 

По всичко личи обаче, че Борисов има намерение да събира сигнали срещу управлението на столицата. Народните представители и общинските съветници на ГЕРБ ще провеждат редовни приемни за граждани в 24-те района на София, които ще бъдат публикувани предварително в публичното пространство. Ще бъдат поканени всички, които желаят да подадат сигнал срещу местното управление и/или имат препоръки към представителите на партията.

 

"Създадох партията, за да бъдем гласът на хората - незабавно трябва да възстановим постоянната комуникация с жителите на София на ниво райони", казва Борисов. 

 

На районните координатори в София е поставена задача да бъдат постоянно на терен, за да следят отблизо проблемите на кварталите и да сигнализират за нередности.







На срещата Борисов е обявил основните приоритети за партията в София с оглед предстоящите избори за Европейски парламент, които ще се проведат през юни тази година.

 

Сред обсъжданите теми са били и особеностите на предстоящата през месец март ротация в кабинета "Денков-Габриел“. Тя трябва да се случи на 6-ти март, съгласно споразумението, което бе постигнато между ПП-ДБ и ГЕРБ за ротационен кабинет с 18-месечен хоризонт. Сега на мястото на премиера акад. Николай Денков трябва да седне Мария Габриел. Спори се как чисто технически да се случи това - от ГЕРБ са категорични, че е логично ротацията да стане с техния мандат, но от ПП-ДБ показват желание да се преговаря по въпроса. 

 

Сериозни са заявките за рокади в състава на правителството. Борисов е категоричен, че промени ще има след оценка на работата на отделни министри. Такава оценка ще направят и от ПП-ДБ, които обещаха решението за промените да е по взаимно съгласие и “никой да не посочва имена”. 


ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 8596 |09.01.2024 Андрий Ермак: Близо 20 000 украински деца са отвлечени и изпратени в Русия . 0| 3824 |09.01.2024 Расте броят на жертвите на силното земетресение в Япония . 0| 3784 |09.01.2024 Психично болен мъж нанесе жесток побой на майка си . 1| 3795 |09.01.2024 Проф. Тодор Кантарджиев: Пикът на грипа ще бъде в края на януари или началото на февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads