Реклама / Ads
8| 7942 |05.11.2022 НОВИНИ

Борисов недоумява за неучастието на ПП в Правната комисия, Атанасова изброи негласувалите за Ф-16

.
Десислава Атанасова и Бойко Борисов
“Антикорупционна коалиция - ГЕРБ,БСП, ДПС, ДБ, БВ - приети в правна комисия и двата закона на ПП и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди недоумение - ПП не участват в правна комисия по техния закон, а в комисията за МВР г-н Петков предлага да не се разглежда изобщо. Сиреч - основната им опорка в предизборната кампания я заличих с един замах”, коментира лидерът на партията Бойко Борисов на брифинг пред журналисти.
 

Той коментира и военната помощ за Украйна. “Украинското знаме седи от първия ден в централата на ГЕРБ. Огромно мнозинство, огромна коалиция - 175 "за". Тук също буди недоумение, че само 44 депутата от ПП са го подкрепили. "Против" коалицията "Възраждане” - БСП”, допълни Борисов.

 

Според него е много интересно как ще реагират на това от „Демократична България“, които са считали ПП за евроатлантически ориентирани. „Резултатите от гласуванията будят страховито недоумение в много техни поддръжници до момента“, посочи лидерът на ГЕРБ.

 

Той отчете, че с огромно мнозинство са приети решенията за военна помощ за Украйна, влизането на България в Еврозоната, одобряване на втората част от ескадрилата Ф-16, както и Антикорупционният закон в Правната комисия.

 

Много са ми интересни хората, които живееха с илюзията, че това е една евроатлантическа партия, заяви той по адрес на ПП, подчертавайки че от формацията на Кирил Петков и Асен Василев е липсвало пълно мнозинство при част от тези гласувания.


Той подчерта, че законопроектът за връщането на хартиените бюлетини е внесен от БСП, а не от ГЕРБ.


Борисов заяви, че от партията "говорят в един глас" с "Демократична България.


Бившият премиер определи съмнението в машинното гласуване като "колосално".


Той апелира да се създаде предприятие, което да произвежда български устройства за упражняване на вот.


"Не бързаме за изборите. Не е това целта", категоричен бе председателят на ГЕРБ. И допълни, че в момента "парламентът е на изключително ниво".


Според него ръководството на "Булгаргаз" и енергийният министър трябва да дадат обяснение защо страната ни не е резервирала капацитети за разтоварване на втечнен природен газ.

 

 Трябва да съставим правителство, народът се измори от избори. По-вероятно е да има правителство с третия мандат. Той трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента, каза още той.


Доколкото знам подобна среща е организирана от Деси Атансова. Определил съм тя да се води от Деси Атанасова, Киро Ананиев като най-добрия финансов експерт в Народното събрание, Деница Сачева понеже много от точките им са социални и Делян Добрев, за да видим как да оправим енергетиката, заяви Борисов след оповестената от Росен Плевнелиев информация, че предстои експертна среща между ГЕРБ и "Продължаваме промяната".


Десислава Атанасова изброи кои са гласувалите „въздържал се“ от ПП за самолетите Ф-16: „Калина Константинова, вицепремиер в предишното правителство. Бойко Рашков – борецът с мафията със задкулисието, Венко Сабрутев – топ енергетик на ПП. И две знакови лица – отцепникът Радостин Василев и депутатът Христо“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8164 |05.11.2022 Ген. Атанасов съветва: Борисов да върне мандата на ГЕРБ, да подкрепи този на ПП и да стои в Банкя . 6| 10480 |02.11.2022 Радан Кънев: Няма сила, която да приеме правителство, в което Борисов да управлява от Банкя . 6| 17365 |02.11.2022 Йордан Иванов, ДБ: Този път Нинова е пила турско кафе с Борисов . 7| 17239 |01.11.2022 Борисов: Подкрепете ПП за разследване на главния прокурор, не е Господ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads