Реклама / Ads
0| 3059 |22.03.2022 НОВИНИ

Борисов няма да съди България, не искал да й навреди, твърди Фандъкова

.
Йорданка Фандъкова Източник: стопкадър, БНТ
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нямало да навреди на българската държава. Твърдението е на близката до Борисов кметица на София Йорданка Фандъкова по повод на въпрос на БНТ дали бившият премиер възнамерява да съди България заради неговото задържане.
 

„Това, което чух от адвоката и което не се съмнявам, че Борисов няма да навреди на българската държава“, заяви тя.

 

Според Фандъкова било „скандално“ да се задържи лидерът на най-голямата опозиционна партия без представяне пред обществото на доказателства и аргументи. Оттук нататък тя очаква всичко.

 

„Управляващите трябва да се вслушват в гласа на опозицията, дори когато критикува, защото това е нейната роля. Като кмет на София работя с опозицията, която има силен глас в СОС“, препоръча градоначалникът.

 

Фандъкова заяви, че „никой не е над закона, включително и правителството“. Самата тя не се притеснявала от проверки. Припомни, че нейната работа и работата на Столична община се проверява непрекъснато.

 

„Самата аз правя проверки и сезирам всички органи, когато имам съмнение за злоупотреба. Вярвам че когато се правят конкретни проверки по конкретни сигнали, а не се говори общо, това е истинската борба с корупцията“, заяви Йорданка Фандъкова.

 

По думите й всеки сигнал, подаден от обществото се проверява, включително и сигналите от „Спаси София“.

 

За бюджета на столицата кметицата уточни, че въпреки тежката финансова ситуация, той ще осигури изпълнението на стратегическите проекти и приоритетите на града – метрото, развитието на градския транспорт, ключови булеварди и улици от вътрешните рингове на града, важни транспортни връзки, строителство на детски градини, инвестиции в екология и по-чист въздух.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 48610 |22.03.2022 „Страшни и чудовищни“ думи изрече Ясен Тодоров. Арестът на Борисов бил „Денят на престъпното безумие 2“ . 0| 4122 |22.03.2022 Радулов: Ако достоен прокурор с мъжко сърце беше повдигнал обвинение срещу Борисов, щеше да е следващият главен прокурор . 0| 3083 |22.03.2022 Съдът решава: Законни ли са обиските в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова? . 0| 6164 |21.03.2022 Социалистите в ЕП искат правосъдието да освети схемите от годините управление на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads