Реклама / Ads
8| 2846 |15.04.2024 НОВИНИ

Борисов мисли да направи Фандъкова депутат. "ГЕРБ носи отговорност за министъра на отбраната Запрянов"

.
Мисля на тези избори да вкараме на първо място като депутат Йорданка Фандъкова, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със симпатизанти от район „Подуяне“ в София, излъчвана в страницата му във Facebook.
 

Той уточни, че не е разговарял с Фандъкова. Самата тя присъства също на срещата със симпатизантите, предаде БТА.





"Не съм говорил с Данчето, но мисля на тези избори да я вкараме на първо място като депутат", каза той. Той обаче не уточни дали би я "вкарал" в националния Парламент или Европарламента.

 

Борисов подчерта "добрата ѝ работа, докато беше кмет на столицата".

 

Той обясни, че на път за срещата тази вечер е видял колко много е свършила Йорданка Фандъкова през годините и затова решил да ѝ предложи депутатско място.

 

Срещата на ГЕРБ бе със симпатизанти в район "Подуяне" в София.

 

До местните избори през октомври миналата година Фандъкова беше кмет на София. Тя заемаше поста от 2009 г., като стана първата жена кмет на града, довършвайки мандата на Бойко Борисов. Тогава той за първи път пое премиерския пост.





След това Фандъкова спечели безапелационно и през 2011 и 2015 година. През 2019 година обаче победата ѝ далеч не беше толкова лесна. Тогава тя бе на балотаж с бившия омбудсман Мая Манолова, който все пак спечели, но с по-малко от 5% преднина. Още тогава неофициално се знаеше, че това ще е последният мандат на Фандъкова като кмет.

 

Борисов коментира и служебния кабинет:

 

"В служебното правителство ГЕРБ подкрепя само министъра на отбраната Атанас Запрянов", заяви той.

 

"За генерал Запрянов бях сигурен, че няма да мръдне от НАТО-вските позиции - подкрепа за Украйна, както и днеска на Кримската платформа, фантастично се представи генерал Запрянов. За разлика от външния министър. ГЕРБ носи отговорност за министъра на отбраната. За външния министър ние не носим никаква отговорност. И ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Защото той променя доктрината, която имаха Външно министерство, Министерство на отбраната и нашата партия".

 

ФрогНюз

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 2357 |15.04.2024 Калин Стоянов вижда "тежка репутационна щета" в казуса "Живко Коцев" . 10| 2565 |15.04.2024 Асен Василев: Искат хората да си кажат "хубаво, построихте къща, но прозорецът е крив". А преди това бяхме на гола поляна . 1| 2305 |15.04.2024 Две жертви и четирима пострадали при руски обстрел срещу Харковска област . 0| 2285 |15.04.2024 МС информира за среща с ЦИК. Демонстрира, че работи, без да дава конкретна информация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads